StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (9 juli 2013)
* De oefenpartij tegen KV KORTRIJK had plaats op het veld van WHITE STAR LAUWE, tot nader orde de laatste officiële club van CONSTANT KAIPER.

* GEORGY ZHUKOV, de Belgische middenvelder met roots in Kazakstan, 18 jaar pas tekende een vierjarig contract bij Standard Luik. Zhukov werd ooit ontdekt door het scoutingteam van KSK Beveren. Hij speelde een paar jaar op de Freethiel waar Anderlecht hem weghaalde. Georgy voelde zich daar niet thuis en belandde voor een jaar in de Jean-Marc Guillou-Acade mie in Lier. Uiteindelijk vervoegde hij de jeugdploegen van GBA. Het afgelopen seizoen debuteerde hij in de hoogste klasse tegen Standard en telt momenteel 3 competitiematchen in eerste klasse op zijn palmares. Hij was deze zomer ook in onderhandeling met Zulte-Waregem, het Nederlandse Vitesse en het Duitse Freiburg.

* YVES KABWE, ook een speler opgeleid op de Freethiel speelt volgend seizoen bij SK St-Niklaas. Na het verdwijnen van KSK Beveren speelde hij één seizoen bij het Nederlandse Zaanslag en het jaar nadien bij St-Gillis in bevordering. Het afgelopen seizoen zat de in Congo geboren verdediger zonder ploeg.

* Bij tweede klasser EENDRACHT AALST was de jonge Beverse flankverdediger MIKE SMET één van de revelaties van het seizoen. Zijn tweelingbroer ELOY speelde dan weer bij vierde klasser DUFFEL. Beiden vertrokken op jonge leeftijd op de Freethiel richting Beerschot waar Mike zelfs op zijn achttiende een aantal wedstrijden in eerste klasse in de selectie zat en later in mei 2011 tegen Kortrijk mocht debuteren op het hoogste niveau.

RB