StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (24 juli 2013)
* De voorbereiding zit erop, Waasland-Beveren speelde 11 oefenpartijen. 6 spelers kwam in 10 matchen aan de bak : Doumbia, Sibum, Blondelle, Bojovic, Henkens en Lebbihi.
5 spelers kwamen aan 9 matchen : Belhocine, Ladrière, Cale, Luyckx en Santos.
Steppe speelde 8 keer, D´ulivo, Chimezie, Emond en Van Den Eynde 7 keer, Coosemans, Sterckx en Gershon 6 maal, Maman, Verwilligen, Maric en Demjan 4 keer, Plut en Badash 3 keer, tester Mutombo 2 keer, Trickovski, Veselinovic, Godemèche en tester Barthelemy 1 keer. Topschutters in de voorbereiding met ieder 4 goals zijn Emond, Lebbihi en Santos. Badash en Demjan scoorden ieder twee keer en één goal was er voor Plut, Blondelle, Henkens, Chimezie, Sibum, Ladrière, Van Den Eynde, Sterckx en Trickovski.

* Op verlof in Zuid-Frankrijk lazen we in een plaatselijke krant het overlijden van LUC GUILLOU, de neef van Jean-Marc. De uitvaartplechtigheid had plaats in het nabijgelegen Vidauban. Luc Guillou was technisch directeur van de JMG-academie in Accra, Ghana. Na het opdoeken van de academie in Ivoorkust is die van Ghana onder leiding van Luc Guillou uitgegroeid tot de meest succesvolle van de ondertussen 9 academies (naast Ghanezen zitten er ook veel Ivorianen op de academie van Accra). In Ghana concureert de JMG-academie met die van Feyenoord Fetteh. Deze laatste waaruit o.m. Ernest Asante komt wordt al vele jaren geleid door Karel Brokken, ex-Berchemspeler en gewezen schoonzoon van Omer Joris. Luc Guillou was in mei nog te gast in België met zijn academie. Hij overleed eind juni aan de gevolgen van een hartaderbreuk, hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

* Naast Jean-Marc Guillou is ook ex-Beverentrainer VINCENT DEFOUR betrokken bij de academies. Hij staat wereldwijd in voor de selecties. Ex-speler, ERIC DECROIX is technisch directeur in de academie van THAILAND en ALEXANDER TOKPA is lesgever in de academie van Lier. Tokpa zal het komende seizoen ook nog uitkomen voor derde klasser Turnhout. RB