Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (27 juli 2013)
* De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2013-14 doet terugdenken aan de eerste match Beveren-Gent TIEN jaar geleden.
Ook toen startte de competitie in een zwoel zomerweer. De wedstrijd had toen plaats in de namiddag en de Beverse brandweer werd opgetrommeld om de Gentse aanhang, die toen nog achter het doel stond op de inmiddels niet meer gebruikte onoverdekte staantribune, geregeld nat te spuiten om hen te behoeden tegen een "zonneslag".
Beveren startte toen met Copa, Eboue, De Mets, Arsene Né, Boka, Lebras, Yapi Yapo, Joss, Wostijn, Sanogo en Kaiper( Diallo, Lardenoit en Vleminckx vielen in). Dimbala scoorde voor Gent reeds na 3 minuten maar Kaiper bracht met twee goals Beveren nog voor de rust op voorsprong. Yapi miste nog een penalty en in een tumultueus slot waarbij Beveren twee keer rood kreeg(Arsene en Lardenoit) en twee strafschoppen tegen kreeg , kon Gent toch nog de zege binnenhalen (2-4). ZEZETO scoorde voor Gent tegen zijn ex-club.

* VENANCE ZEZETO, hierboven nog vernoemd speelt momenteel in de Finse tweede klasse bij Fc HAKA VALKEAKOSKI. Met negen titels en twaalf bekers is het één van de succesrijkste clubs in Finland maar momenteel vertoeft de club in tweede klasse.