StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (15 augustus 2013)

* In de derde ronde van de Belgische Beker kwamen ook de derde klassers in actie. Er vielen al wat verrassingen. Zo verloor Bornem met 1-3 van vierde klasser Westhoek (het vroegere Ieper). Bij Bornem hadden Tim De Meersman en Vicenzo Verhoeven een basisplaats, Robert Minea viel in. Temse won gemakkelijk van provincialer Torpedo Hasselt, Sidy Ceesay maakte &eachteén van de vier goals. Derde klasser Royals Géants Ath met Bob Cousin en Mama Dissa in de ploeg won met 5-2 van Quevy, Bob Cousin scoorde twee keer.

* Naast Bornem werden ook Berchem Sport en Cappellen verrassend uitgeschakeld. Berchem verloor met de strafschoppen thuis van Esperanza Neerpelt. Cappellen verloor met 3-1 bij vierde klasser Walhain ondanks een vroege 0-1 voorsprong na een assist van Jurgen Cavens. Naast Cavens stond ook Jasper Vermeerbergen in de basis.

* Vierde klasser Eendracht Zele gaat op zijn elan verder, het won met 5-1 van Lutlommel : Bavo De Witte, Nathan DHaemers, Lars Kint en Roy Bultheel stonden in de ploeg, Arno De Caigny viel in. Lars Kint was één van de doelpuntenmakers. SK St-Niklaas won probleemloos bij Hamoir, Yves Kabwe kreeg daar wel een rode kaart.

* VV Bocholt won moeizaam op Spa, het had strafschoppen nodig. Bij Bocholt speelt Kristof Goessens. In de strafschoppenreeks scoorde o.m. Geert Berben, de jonge middenvelder die nadrukkelijk in beeld was bij Waasland-Beveren de voorbije transferperiode. Door die zege mag Bocholt gaan bekeren op den Antwerp.

* In ons tweede klasse-overzicht van vorige week vergaten we bij Roeselare Sven De Rechter, hij heeft een Bevers jeugdverleden. Hij scoorde ondertussen al twee keer voor Roeselare. RB