StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (21 augustus 2013)
* Heel wat verrassingen op de vierde speeldag van de Belgische Beker. Zo won Temse met 2-4 op het veld van Eendracht Aalst. Voor Temse scoorden de ex-Beverenspelers Jan De Langhe en Koen Stabel. Voor Aalst maakte Wesley Van Belle een doelpunt. Naast Van Belle stond ook Mike Smet in de basis bij Aalst. Bij Temse was er een basisplaats voor Tim Renier, Kristof Lardenoit, Sidy Ceesay en Koen Stabel. SK Sint-Niklaas ging er op eigen veld uit tegen vierde klasser Walhain na het trappen van strafschoppen. Na maanden blessureleed heeft Yannick Aerts daar opnieuw een basisplaats.

* Vierde klasser Zele stuntte door tweede klasser Virton uit te schakelen. Het was invaller (ook ex-Beveren) Lars Kint die in het slot kon gelijkmaken en na het penaltytrappen ging Zele een ronde verder. Bavo De Witte stond in de basis, Sam De Munter moest zich tevreden stellen met een invalbeurt. Sven De Rechter maakte een van de vijf goals voor Roeselare tegen Grand Leez. Ook het Ath van Dissa en Cousin bekert verder na een zege op Wijgmaal.

* Coxyde met Nicolas Tamsin in de basis klopte, ook al met de strafschoppen , RWDM met Seoudi 90 minuten in de ploeg. Dender met Enzo Neve als invaller ging winnen met 1-2 op Neerpelt. Tubize klopte Gent-Zeehaven met 4-1, Herve Onana maakte een doelpunt. Duffel met Eloy Smet in de basis klopte Witgoor Dessel met 3-2 en mag ook verder bekeren (volgende week thuis tegen Tubize). Oosterzonen ging verrassend winnen bij derde klasser Union. Ook daar beslisten de penaltys en was Bart Deelkens de bekerheld, hij stopte een beslissende strafschop. Bij Union nog geen Aron Verwilligen. Oudenaarde met Jonas Van Kerckhoven klopte na een ware triller Patro Eisden waar Tomas Daumantas assistent-trainer is met 5-4. De grootste verrasing was echter Antwerp-Bocholt 0-1 met bij Bocholt Kristof Goessens sterkhouder in de defensie.

* Berchem Sport versterkte zijn aanval met ex-Beverenspits Jimmy Mulisa. RB