StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (28 augustus 2013)
* Na de vijfde ronde van de Belgische beker blijven nog 16 teams over die in de clinch gaan met de eerste klassers. We gingen op zoek naar oude bekenden van de Freethiel. Oosterzonen met BART DEELKENS in doel ging verrassend winnen op Dender dat Enzo Neve in de basis had staan. Westerlo won moeizaam in eigen huis van Ciney . Jeffrey Rentmeister stond in de basis, Lauren Paulussen was invaller maar zorgde wel voor de assist van de tweede goal.

* Oudenaarde met Jonas Van Kerckhoven in de basis won met 0-1 van Leopoldsburg, ploeg die in de vierde ronde STVV uitschakelde. In de derby Hamme-Zele werd het 2-1 na verlengingen. Stijn De Wilde zorgde voor de winninggoal. Tubeke met Hervé Onana ging winnen op Duffel. Bocholt dat met Kristof Goessens vorig week op Antwerp ging winnen verloor nu thuis tegen Eupen met 1-2. Coxyde-Ath werd een triller, na verlengingen werd het 3-4. Nicolas Tamsin, de Coxyde-verdediger maakte een owngoal, Mama Dissa maakte in blessuretijd de 3-3 en in die verlengingen won Ath waar ook Bob Cousin de 120 minuten volmaakte. SV Roeselare met Sven De Rechter won met 1-0 van Verviers. Temse tenslotte verloor pas in verlengingen van tweede klasser Geel. Temse kwam al vrij vroeg achter maar vlak na rust maakte de Geelse doelman een strafschop op SIDY CEESAY. Geel moest ook met tien verder na de rode kaart van de keeper. Toch konden ze in de 114de minuut de winninggoal scoren. Bij Temse in doel Tim Renier (die de 1-1 maakte vanop de stip), Kristof Lardenoit, Kristof De Witte, Jens Bonne, Sidy Ceesay en Koen Stabel.

* Nu woensdag op de middag wordt de loting voltrokken door Aimé Antheunis.

* Ex-spits PENGA ILENGA speelt dit jaar bij vierde klasser Club Luik. Ook AMADOU ABDOULLEI was een tijd op proef bij Luik. Hij mocht o.m. meespelen in de prestigieuze oefenmatch tegen Anderlecht bijgewoond door meer dan 3000 kijkers. Tot een overgang kwam het echter niet en nadien ging Amadou zijn geluk beproeven in Noorwegen.

* Nog in Wallonië kwam er een fusie tot stand tussen Jeunesse en Loraine Aarlen. Guy FRANCOIS wordt de trainer van de fusieclub.

* Gewezen Beverenspits PAVEL BUSKIEWICZ heeft op zijn 30ste de schoenen aan de haak gehangen. Hij wordt PROFESSIONEEL TENNISTRAINER in Warschau...toch wel een hele ommezwaai als is het bekend dat vele voetballers ook goede tennissers zijn.

* De 18-jarige BOLI BOLINGOLI is de nieuwe vedette van Club Brugge. In de pers wordt steeds verwezen naar zijn jeugdverleden bij Beerschot. Raar is dat want op het Kiel speelde hij maar 1 seizoen terwijl hij tussen 2005 en 2008 op de Freethiel actief was. Beveren haalde hem ooit weg bij Berchem. In 2008 vertrok hij naar Antwerp, pas nadien speelde hij voor Beerschot.

* GILLES YAPI YAPO vond een nieuwe werkgever in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij gaat aan de slag bij Dubai Cultural Sports Club, een ploeg die een samenwerkingsakkoord heeft met Fc Nantes, een ex-club van Yapi. Dubai wordt trouwens getraind door een Fransman, Rene Marsiglia.

RB