StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (3 september 2013)

* Ex-Beverenverdediger SADIO BA, vorig seizoen trainer bij de derde klassers Rc Mechelen en Woluwe-Zaventem is dit jaar assistent-trainer bij tweede klasser Brussels. Didier Beugnies is er hoofdtrainer en de club van o.m. MICHAEL SEOUDI miste met een negen op negen zijn start niet.

* De spelers van de Mechelse provincialer Fc Walem werden door de stad gehuldigd omdat zij na een training tientallen bejaarden uit de nood hielpen na een brand in een nabijgelegen rusthuis. Een van de betrokken spelers was NICOLAS CZERNIATINSKY, zoon van gewezen trainer Alex Czerniatinsky.

* Waasland-Beveren verhuurde ARON VERWILLIGEN aan de ambitieuze derde klasser Union. Union haalde voor dit seizoen ook Jamaique Van Damme(Oostende) en Anthony Portier(Cercle Brugge) binnen. In de spits bij Union loopt ook ene Cassagolda rond, enkele jaren geleden nog testspeler op de Freethiel.

* In de laatste aflevering van ¨1000 zonnen¨ stond de beruchte stoel in Rupelmonde. Wie het eerst op de stoel zit met een bepaald voorwerp wint een vliegreis voor twee personen. De laatste trip was voor WILLY VERMINCKSEL, jaren lang jeugdtrainer op de Freethiel.

* Voor de derde keer op rij werd YAYA TOURE in Ivoorkust verkozen tot beste speler van het seizoen. Zijn landgenoot ZITO, vorig jaar met Le Mans &eacutrén van de uitblinkers in de Franse tweede klasse moet door het faillissement van de ploeg op zoek naar een ander team. Hij testte de afgelopen weken bij het Israelische Maccabi Petach Tikva.

* TOMAS DANILEVICIUS breit nog een onverwacht verlengstuk aan zijn imposante loopbaan. De 35-jarige Litouwse spits verhuisde in januari naar de Italiaanse derde klasser Latina Calcio. Hij tekende daar een tweejarig contract. Door het onverwacht missen van de promotie naar tweede kwam er een einde aan de overeenkomst. Verrassend tekende Danilevicius daarom bij de eerste klasser Parma. Parma leende de 71-voudige internationaal (met 19 goals voor Litouwen is hij topscorer aller tijden) ondertussen uit aan het Sloveense topteam GORICA.

RB