StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (2 oktober 2013)

* MOUSSA SANOGO won een paar weken geleden de Vietnamese beker met zijn ploeg NINH BINH. Voor Sanogo is het zijn tweede seizoen bij Ninh Binh. Voor de tweede keer op rij werd hij topschutter bij zijn club. Dit seizoen scoorde hij 11 goals in 14 matchen. Bij Ninh Binh staat hij in de spits met de Nigeriaan Peter Omoduemuke die eerder in Italië, Servië en Roemenië speelde. In de competitie eindigde zijn club voorlaatste maar dit jaar zakt alleen de laatste ploeg naar tweede. Door de bekerzege kreeg zijn ploeg een check van 48.000 dollar en mag ze voor het eerst in haar geschiedenis deelnemen aan de Asian Football Confederations Cup (het Aziatische equivalent van de Europa League).

* OLIVIER FONTENETTE heeft terug de shoes aangetrokken. De Franse verdediger speelde op de Freethiel in de tijd van de Ivorianen en verhuisde na zijn Beveren-periode naar de Franse tweede klasser Stade Reims. Hij keerde nog eens terug naar België waar hij aan de slag ging bij KV Kortrijk. Nadien was hij wat op de sukkel omdat hij geen profteam meer vond. Hij leek het voetbal definitief vaarwel te hebben gezegd maar na enkele sabatjaren nam hij de draad terug op. Hij speelt momenteel bij US POIGNY-la-Fôret , in de buurt van Parijs. Zijn club speelt in de Ligue de Paris, Ile de France, in de ranking van het Franse voetbal is dat het 10de niveau (er zijn in Frankrijk 17 niveaus te beginnen van de eerste klasse).

* Een andere Fransman LAURENT MACQUET speelt nog wat hoger. Tot vorig seizoen was hij aan de slag in Fréjus-St-Raphaël (National)als professioneel voetballer. De ondertussen 34-jarige middenvelder die na Beveren uitkwam voor Grenoble en Vannes speelt nu in de ¨Division Honneur¨ (6de niveau) voor Le Cannet-Rocheville aan de Cote d´Azur. Een club met nogal wat traditie en bovendien een goede jeugdwerking : Bruno Bellone en Christian Lopez kregen er hun opleiding en werden later Frans internationaal.

* Bij eerste provincialer JV KRUIBEKE nam trainer LUDO JANSSENS na twee speeldagen zelf ontslag. In de jaren 80 was de uit St-Gillis afkomstige aanvaller één van de allereerste Beverse spelers die naar het buitenland trok. Ludo speelde enkele jaren bij het Luxemburgse Wiltz. RB