StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (7 december 2013)


* BENOIT LADRIERE, de middenvelder van Waasland-Beveren wiens contract in onderling overleg in september werd verbroken is op proef bij de Italiaanse tweede klasser Avellino. Ladrière speelde in de voorbereiding nog TIEN wedstrijden voor Waasland-Beveren maar kwam nadien niet meer in aanmerking voor een selectie.

* Ex-spits HARRIE GOMMANS blijft op zoek naar een club. De laatste weken traint hij mee met EHC uit Honsbroek(een deelgemeente van Heerlen). EHC speelt in de hoofdklasse van het amateurvoetbal, in Nederland is dat het vierde niveau. Eén van de spelers daar is Stijn Haeldermans. De gewezen Nederlandse internationaal Frenando Ricksen kende er zijn jeugdopleiding.

* Eén van de vele jongeren die het slachtoffer werd van het verdwijnen van KSK Beveren was doelman JORDI DE JONGHE. Amper 17 jaar en 5 maand was hij toen hij op Dender in competitie debuteerde in het seizoen 2009-10. Hij was daarmee de op één na jongste keeper ooit in de Beverse voetbalgeschiedenis (alleen Filip De Wilde deed ooit beter : hij was twee maand jonger bij zijn debuut). Op Dender hield hij zijn netten schoon en toen hij na de match werd geintervieuwd voor TV flapte hij er uit dat hij ooit in Engeland wilde spelen...dat werd hem achteraf kwalijk genomen...waarom eigenlijk, iedereen mag toch een jongensdroom hebben. Uiteindelijk verbood trainer Johan Boskamp hem alle contact met de pers. Dat seizoen speelde Jordi uiteindelijk vijf competitiematchen en vier oefenwedstrijden voor KSK Beveren. Hij koos eieren voor zijn geld en vertrok in de zomer van 2010 naar de kersverse tweede klasser KSK Heist. Sinds 2011 speelt hij in Nederland bij HOEK. Ondanks zijn jonge leeftijd kon hij er een basisplaats verwerven. Hoek is wat niveau betreft te vergelijken met onze derde klasse. Dit jaar stootten ze door tot de 1/16de finales van de Nederlandse beker en mochten aantreden in "De Kuip" tegen het grote Feyenoord. Gesteund door vele Zeeuwse supporters speelde Jordi er een wereldmatch. De partij werd rechtstreeks uitgezonden op TV, Feyenoord won met 3-0 maar doelman De Jonghe, nog altijd maar 21, was de man van de match : hij pakte uit met niet minder dan 12 knappe reddingen.
Hoek, dat getraind wordt door de Belg Kenny Verhoene doet het ook in competitie goed. Het staat mee bovenaan en won de eerste periodetitel. Nog in de basis bij Hoek, FABIAN WILSON , een verdediger die zijn jeugdopleiding op de Freethiel kreeg.

RB