StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             28 december 2013)


* In Nederland is FC DORDRECHT goed op weg om kampioen te worden in de eerste afdeling. Het gaat de winterstop in met ZES punten voorsprong. MARVIN PEERSMAN zorgde afgelopen weekend voor een treffer in de met 0-2 gewonnen uitmatch op Almere. Marvin is één van de uitblinkers in het team. De gewezen Beveren-verdediger is een vaste waarde centraal achteraan bij Dordrecht. Zijn contract loopt nog tot medio 2015.

* De afgelopen weken viel op de Freethiel regelmatig de naam van BARAK BADASH. Nochtans loopt het voor de Israëlische spits niet echt vlot dit seizoen bij Hapoel Ironi Shmona. Pas vorige week kon hij voor het eerst scoren in de aan gang zijn competitie. Dat in tegenstelling met MOHAMMAD GHADIR. De Palestijn die vorig seizoen zijn voet brak tijdens de match tussen Kortrijk en Waasland-Beveren en nadien nog weinig speelkansen kreeg , scoorde de afgelopen maand drie keer in vier matchen ...zijn drie goals leverde zijn club BNEI SAKHIN evenveel zeges op. Bnei Sakhin staat verrassend derde in de stand (als dat zo blijft speelt de club van Ghadir Europees voetbal).

* DIRK GEERAERD zal het na nieuwjaar zonder JIMMY MULISA moeten doen. Na de winterstop keert de gewezen KSK Beveren-spits terug naar zijn vaderland Rwanda.

* Ex-Beveren-jeugdspeler ROBERT MINEA verlaat tijdens de wintermercato SV Bornem, hij verhuist naar een andere derde klasser, LYRA waar hij nog een Beverenspeler als ploegmaat zal hebben : Olivier Trouillard.

* Ook YB SK Beveren versterkte zich met twee ervaren Nederlanders, Michael Maessen en Rachis Chelah, beiden komen over van VV Nieuw Woensel , een amateurclub uiit Eindhoven. Beiden kenden hun jeugdopleiding bij PSV. Chelah haalde zelfs het beloftenteam van Psv en heeft buitenlandse voetbalavonturen bij het Schotse Hibernian, het Engelse Notts County en het Duitse Allemania Aachen achter de rug.

RB