StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (5 maart 2014)


* Een aantal jonge beloften van Waasland-Beveren heeft al een ploeg voor volgend seizoen : RUBEN STUER trekt naar St-Gillis terwijl JOELL DE SMET en NATHAN VOLCKERICK hun kans wagen bij SK St-Niklaas. )
)
* KRISTOF IMSCHOOT stopte na het seizoen 2012-2013 met voetballen bij derde klasser Fc Cappellen. Het was moeilijk te combineren met zijn tuinbouwbedrijf. Even leek hij toch verder te doen bij een club waar hij met een beperkt trainingsregime wel de combinatie werk-voetbal kon maken (er waren o.m. gesprekken met YB Beveren) maar dat ging niet door. In januari ging Imschoot dan toch aan de slag bij vierde klasser Rc Wetteren-Kwatrecht waar hij o.m. SIEBE VAN DAMME (broer van Jelle en allebei een SK Beveren-jeugdverleden) als ploegmaat heeft. )
)
* Nu woensdag heeft in het Koning Boudewijnstadion de vriendschappelijke interland plaats tussen België en Ivoorkust. Bij de Ivorianen heel wat oud-bekenden van de Freethiel. Met doelman Copa, Yaya Touré, Romaric, Arthur Boka en Gervinho spelen er nog vijf ex-Beverenspelers in het Ivoriaans nationaal team. Normaal gezien moet ook Manu Eboué tot de selectie behoren die naar Brazilië gaat. )
Opmerkelijk is wel dat zelfs in hun Beveren-periode de toen nog piepjonge Ivorianen vele tientallen selecties bijéén voetbalden. Een overzicht :)
In het eerst "Ivoriaans gekleurd" jaar(01-02) waren YAPI YAPO en ZEZETO de eersten die een oproepingsbrief voor het A-team van Ivoorkust kregen. Voor Zezeto bleef het bij een stage in Frankrijk maar Yapi kwam drie keer in actie op CAN 2002 in Mali. Het seizoen daarop bleef Yapi in de kern en haalde ARTHUR BOKA zijn eerste twee caps (tegen Burundi en Zuid-Afrika, hij zit momenteel aan 77 interlands).)
In het seizoen 2003-2004 mochten niet minder dan 10 Beverse Ivorianen hun land vertegenwoordigen in het A-team : Yaya Touré, Yapi Yapo, Eboué, Marco en Arsene Né, Boka, Copa, Kaiper, Romaric en Diallo. In september 2003 kwamen niet minder dan 9 Beverse Ivorianen in actie in de met 1-2 gewonnen match in Tunesië. In 2004-2005 werd Seydou Kante Badjan toegevoegd aan het lijstje : in augustus 2004 speelde hij in Avignon tegen Senegal. Ook Copa, Romaric, Eboué en Marco Né droegen dat seizoen als Beverenspeler het oranje truitje van Ivoorkust. In 2005-06 werd Junior voor het eerst sinds lang weer opgeroepen, voor het eerst was dat sinds zijn komst naar de Freethiel (Junior was al A-internationaal in 2001 toen hij nog voor Asec Abidjan speelde. )
In 2005-2006 haalde doelman Copa niet minder dan 19 selecties (hij zat ook geregeld op de bank) en ging mee naar het WK in Duitsland. Ook Junior, Marco Né en Badjan speelden dat seizoen interlands. Het laatste seizoen van KSK Beveren in eerste klasse (06-07) waren Copa en Badjan de laatste Beverenaars die Ivoorkust mochten vergenwoordigen. Badjan geraakt dat seizoen zwaar geblesseerd en moet het profvoetbal vaarwel zeggen. Ondertussen ging Badjan op lager niveau terug aan de slag en speelt hij nu bij de Luxemburgse tweede klasser Alliance Aischdall. Badjan woont wel nog in België, in Aarlen.

RB