StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (22 maart 2014)


* JONAS VAN KERCKHOVEN, die vorig seizoen nog met WILLEM II in de Nederlandse eredivisie debuteerde op het veld van Ajax speelt volgend seizoen bij SK Sint-Niklaas. Van Kerckhoven speelt momenteel bij Oudenaarde dat het bijzonder goed doet in derde klasse maar geen licentie aanvroeg voor tweede afdeling. MATTHIAS GELDOF, momenteel bij SK Sint-Niklaas keert volgend seizoen terug naar Bornem.

* Gewezen SK Beverenspits LUDO JANSSENS maakt de rest van het seizoen rond als trainer bij vierde provincialer WS Meerdonk. Volgend seizoen zal Meerdonk dan weer getraind worden door een andere ex-Beverenspeler EDDY VAN BERGHEN.

* JAN DE LANGHE, nog een ex-aanvaller van Beveren speelt dit seizoen bij derde klasser Temse maar heeft het er moeilijk om de hoge verwachtingen waar te maken. Daarom wil hij volgend seizoen op lager niveau verder. Hij tekende een contract bij eerste provincialer MERELBEKE. Als die ploeg zakt naar tweede vervalt de overeenkomst en gaat Jan aan de slag bij Berlare.

* KRISTOF SNELDERS verlengde zijn contract bij Antonia Zoersel.

* SPENCER VERBIEST, de verdediger die 57 wedstrijden voor Waasland-Beveren speelde in tweede klasse verlaat op het einde van het seizoen derde klasser Cappellen. Hij zet zijn loopbaan verder bij vierde klasser Merksem-Antwerpen Noord, de ploeg van o.m. gewezen doelman Frederik Ledent. Merksem-Antwerpen-Noord heette vroeger Olse Merksem (Oud-Leerlingen Sint-Eduardus), die ploeg speelde ooit nog in tweede klasse. Ze spelen ook in het geel-blauw en in het seizoen 1972-73 toen Beveren kampioen speelde in tweede klasse was dat Olse Merksem één van de tegenstanders.

* AMODOU ABDULLEI, de Nigeriaanse spits van KSK Beveren (in het allerlaatste seizoen van de club in tweede klasse) vond opnieuw onderdak in Duitsland. De voorbije maanden was hij op proef bij de Engelse clubs Blackpool en Oldham maar kon er geen contract losweken. Na de winterstop tekende hij dan een overeenkomst bij SV MEHRING, een ploeg uit de Oberliga Rheinland-Pfaltz. Amodou miste zijn entree niet in het wijndorp aan de Moezel want in zijn maidenmatch kon hij twee keer scoren.

* De Roemeen FLORIN CORNATEANU die in de tweede helft van de jaren negentig met SK Beveren kampioen speelde in tweede klasse is sinds januari dit jaar hoofdtrainer van derde klasser Dinamo Boekarest (in feite het beloftenteam van de eerste klasser dat meedraait in de derde klasse in Roemeniƫ). Cornateanu die ooit voor 150.000 dollar door Lokeren werd weggehaald aan de Zwarte Zee in Constanza heeft ondertussen al heel wat trainerservaring opgedaan. In het seizoen 2012-2013 werd hij kampioen in vierde klasse met Mangalia, vorig seizoen trainde hij ook al een derde klasser, nl. Fortuna Brasi.

RB