StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (8 april 2014)


* In de Verenigde Arabische Emiraten leek YAPI YAPO op een zijspoor te belanden nadat de Franse trainer die hem haalde werd ontslagen. Maar talent drijft altijd boven en Yapi kwam terug in de ploeg. Hij bedankte met de enige treffer in de gewonnen match tegen de nummer twee in de stande Al Shabab. Ook dit weekend scoorde YAPI en dat was goed voor de 1-1. Met zijn 2 goals in even zoveel wedstrijden bezorgde Gilles zijn ploeg 4 op 6.

* In Kroatië scoorde de tijdens de winterstop uit China teruggekeerde IVAN BOZIC twee keer voor Dragovoljac. Zijn ploeg blijft echter in acuut degradatiegevaar.

* Niet Wilrijk-Beerschot maar wel vierde provincialer SK Wilrijk werd de allereerste provinciale kampioen van het seizoen. Het kleine broertje klopte de eerste provincialer met één week. Bij SK Wilrijk één speler met een klein Bevers jeugdverleden, Kris Van De Weyer. Bij Beerschot mochten twee oud-gedienden van de Freethiel het kampioenenfeest voor 11.000 toeschouwers meemaken, nl. FRANK MAGERMAN en JURGEN CAVENS. Ze klopten FC Katelijne voorlaatste in stand met 5-0. Bij Katelijne getraind door Waaslander Marc Behiels vinden we gewezen KSK Beveren-prof AKWASI ODURO terug, net als Yelko Clemente die een tijdje met de beloften van Waasland-Beveren speelde.

* FRANK MAGERMAN die dus kampioen werd met Wilrijk-Beerschot stopt na dit seizoen als speler. Hij wordt in november 37 jaar. De Dendermondenaar was bij de jeugd één van de grootste beloften op de Freethiel. Een echte doorbraak in eerste klasse kwam er niet maar Frank kan toch terugblikken op een mooie loopbaan. In 1998 vertrok hij bij SK Beveren en speelde achtereenvolgens bij SV Waregem, KV Oostende, Verbroedering Geel, opnieuw Oostende, Eendracht Aalst, RS Waasland, Rupel-Boom, Standaard Wetteren, Berchem Sport en Wilrijk-Beerschot. In 1997 werd Frank Magerman samen met zijn Beverse ploegmaats Bart Van Den Eede en Wesley De Smet geselecteerd voor het WK beloften dat toen plaats had in Maleisië. Zowel Van Den Eede als De Smet zijn ondertussen ook al gestopt met voetballen. Wesley De Smet die aan de Belgische kust woont beëindigde zijn loopbaan als voetballer bij Knokke en is momenteel beloftentrainer bij het Nederlandse HOEK.

* Een andere ex-speler MARC PALMAERTS wordt beloftentrainer bij Eendracht Zele. Zele met heel wat ex-Beverenspelers in de ploeg (Sam De Munter,Bavo De Witte, Nathan D'Haemers, Roy Bultheel, Lars Kint, Arno De Caigny en Adesu De Geyter) is nog volop in de running voor de titel in vierde klasse.

RB