StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (19 april 2014)


* ALEC LUYCKX mocht onlangs als 18-jarige debuteren in de eerste klasse. In de geschiedenis van SK Beveren vonden we heel wat spelers die nog jonger waren dan Alec bij hun debuut in de hoogste afdeling. Alfabetisch gerangschikt gaat het dan over Murat Akin, David Alcock, Marc Baecke, William Bosman, Anouar Bou-Sfia, Zinhou Chergui, Tomas Daumantas, Gunther Dauwe, Jan De Langhe, Lars De Smet, Wesley De Smet, Sam De Munter, Geert De Vlieger, Filip De Wilde, Gervinho, Tony Herreman, Jurgen Heymans, Wim Hofkens, Dimitri Morales, Willem Massoels, Sekou Ouatarra, Toon Pfaff, Jean-Marie Pfaff, Dirk Roelandt, Davy Theunis, Yaya Touré, Bart Van Den Eede, Steven Van Herreweghen, Willy Van De Velde, Hervé Van Overtvelt, Andy Vereertbruggen, Stijn Vlaminck, Bert Vleeschouwer, Bjorn Vleminckx en Dirk Volckerick.

* We hebben het hier wel over eerste klasse want OMER JANSSENS bijvoorbeeld, daar wachtte de club in de jaren vijftig met groot ongeduld tot op het moment ergens in februari dat hij zestien werd en mocht aantreden in het fanionteam.

* Vorige week vierde CERCLE BRUGGE haar 115de verjaardag. 80 ex-spelers gingen op de uitnodiging van de club in om dat te vieren, o.m. ook KRISTOF SNELDERS. SK Beveren heeft in het verleden nog spelers van Cercle in haar rangen gehad. Zo was de stand-in van Jean-Marie Pfaff tijdens het allereerste kampioenenjaar van de club een Cercle-boy, nl. PATRICK ALBERT. Ook Dominique Van Maele heeft een Cercle-verleden. Meer recent nog liepen er op de Freethiel nogal wat spelers rond die hun jeugdopleiding kregen bij Cercle Brugge : Jan Masureel, Bjorn De Wilde, Stijn De Smet... en huidig middenvelder Siebe Blondelle. Ook succestrainer GUY THIJS speelde ooit een paar seizoenen voor Cercle Brugge. KSK Beveren mocht ooit haar tweede landstitel vieren na een 2 0 thuiszege tegen Cercle Brugge in 1984.

* Ex-KSK Beverenmiddenvelder LEE-ROY DE KEERSMAECKER speelt volgend seizoen bij KSV TEMSE. De Keersmaecker was dit jaar een vaste waarde bij een andere derde klasser, Berchem Sport. Bij datzelfde KSV Temse hing KRISTOF LARDENOIT verrassend de schoenen aan de haak...dit nadat vroegtijdig in de pers bekend raakte dat de club hem geen nieuwe overeenkomst aanbood voor het volgende seizoen. Ook Jan De Langhe moet vertrekken bij Temse, Sidy Ceesay blijft er wel , hij begint er aan zijn vierde seizoen.

* JEAN-PAUL KIELO-LEZI, gewezen aanvaller van Waasland-Beveren is na zes maand terug paraat. Eind juli scheurde hij zijn kruisbanden. Zijn club, eerste provincialer EPPEGEM is nog volop in de running voor de titel en JP hoopt zijn steentje nog te kunnen bijbrengen.

* IVAN BOZIC, de Kroatische ex-spits van SK Beveren keerde tijdens de winterstop terug uit China waar hij twee jaar actief was. Hij scoorde onlangs twee keer voor zijn team Draguvaljac in het degradatieduel tegen Slaven Belupo.

RB