StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (7 mei 2014)


* Voor de vijfde keer op rij mag de voetbalafdeling van het KA in Beveren België vertegenwoordigen op het WK voor scholen. Reeds drie maal waren ze present op een WK Veldvoetbal (Chili 2007, Turkije 2009, Frankrijk 2013) en in 2012 waren ze er ook bij voor het futsal-WK in Turkije. Eind april, begin mei heeft in Sardinië opnieuw een WK - futsal plaats. De Beverse trainers STIJN DE RUDDER en DAVID PENNEMAN beschikken over 12 spelers. Vijf daarvan spelen bij Waasland-Beveren : doelman Brent Van Steelant (heeft na het vertrek van Clepkens naar Kortrijk zelfs een plaats in de A-kern gekregen als derde doelman) en de veldspelers Mats Algoet, Niels Loriers, Harry Baffour en Niels De Pauw. De tweede doelman Beau Ponnet speelt bij Club Brugge (ooit begon hij bij KSK Beveren) en de andere spelers zijn actief bij KV Mechelen : Andy Dirickx en Nick Van Aevermaet, Lokeren(Stijn Bocklandt), Berchem (Dominique Ernst) en Hoogstraten (Yoshi Mariën). De vijf tegenstanders in hun poule worden Frankrijk, Israël, Kosovo, Slowakije en Kroatië.

* BOB COUSIN, toch nog maar 32 hangt aan het einde van het seizoen de schoenen aan de haak. Hij maakte dit seizoen nog een meer dan geslaagde campagne mee bij derde klasser GĂ©ants Athois uit het Henegouwse Ath dat in derde klasse mee vooraan draait. Ook gewezen Beveren-spits MAMA DISSA speelt dit seizoen bij Ath.

* Ex-Waasland-Beverenverdediger GUY VELDEMAN speelt volgend seizoen bij provincialer KAV Dendermonde. De 35-jarige verdediger speelde bij Waasland-Beveren in het eerste seizoen op de Freethiel (2010-2011). Na een jaar vertrok hij dan naar derde klasser Temse, dit jaar was hij actief bij vierde klasser Berlare, ploeg waar hij ooit begon als jeugdspeler. Daar haalde Anderlecht hem weg. Na zijn jeugdopleiding bij Anderlecht was Guy jaren prof bij Willem II in Nederland, KV Kortrijk, Zulte-Waregem en RS Haasdonk.

RB