StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (19 mei 2014)


* IBRAHIMA DIALLO die als linksback furore maakte bij Waasland-Beveren in het seizoen 2011-2012, jaar waarin de club promoveerde naar de eerste klasse is na meer dan een half jaar afwezigheid na een knie-operatie terug aan de slag. Hij is aan zijn tweede seizoen bezig bij de Franse tweede klasser SCO Angers. In zijn eerste jaar was hij daar ook een vaste waarde in het team dat een seizoen lang streed voor promotie maar uiteindelijk daar niet in lukte. Tijdens de voorbereiding van dit seizoen blesseerde hij zich zwaar aan de knie, een operatie en maanden revalidatie was nodig. Ondertussen heeft hij er al acht matchen opzitten bij Angers II dat aantreed in de CFA 2-competitie. Diallo heeft nog een contract tot juni 2017 bij Angers, dat ook dit jaar sterk presteerde en o.m. de halve finales haalde van de Franse Beker.


* Diallo's opvolger bij Waasland-Beveren was net als Diallo (bij Guinea) een A-internationaal, de Israëliër GAL SHISH. Ook die bleef maar één seizoen op de Freethiel. Hij trok naar VOLYN LUTSK, in de Oekraiense eerste klasse waar hij een vaste waarde in het team is. Sinds zijn aankomst daar in september miste hij maar één match (wegens schorsing na drie gele kaarten).

* In de loop van het seizoen vertrok BENOIT LADRIERE naar de Italiaanse tweede klasser AVELINNO. Ondanks de zware concurentie speelde Benoit toch al zes competitiematchen voor Avellino. HIj heeft een contract tot eind juni met een optie voor een extra seizoen.
* BARAK BADASH die tijdens de winterstop overstapte van Shmona naar Maccabi Tel Aviv mocht met deze club de landstitel vieren. Barak scoorde voor Maccabi Tel Aviv drie goals. Hij zorgde o.a. voor de twee goals in de met 2-0 gewonnen match tegen het nummer twee in Israël, Hapoel Ber Sheba.


* Einde van de voetbalcompetitie voor Waasland-Beveren. Tijd voor een balans. De club gebruikte 27 spelers voor haar eerste klassematchen. Er waren 36 competitiematchen, hieronder vindt U het aantal selecties : 33: Coosemans, Henkens, Trickovski
29: Veselinovic
27: D'Ulivo, Bojovic, Cale, Demjan, Maric
25: Sibum, Blondelle
24: Oumarou
20: Belhocine
18: Gershon
17: Godemeche
16: Emond
15: Lebbihi
14: Sterckx
12: Maman
11: Vermeulen
8: Rowell
5: Gabriel
3: Doumbia, Luyckx, Steppe
1: Vermeire, Michot

Negen kernspelers die er bij waren bij de seizoensstart kwamen nooit in actie (Van Steelant, Santos, Van Den Eynde), sommigen werden in de loop van het seizoen verkocht(Badash, Clepkens, Verwilghen, Chimezie, Plut en Ladrière).

* De goals kwamen van Veselinovic(10), Trickovski(5), Henkens(4), Oumarou en Emond(3), Blondelle en Demjan(2) en Gershon, Sterckx, Maric, Lebbihi, Bojovic en Belhocine(1)

* WB pakte 8 rode kaarten en 63 gele(Blondelle 9 en D'Ulivo 8 zijn hjier de koplopers).

* De Beverse supporters verkozen verdediger RAMI GERSHON als speler van het seizoen 2013-14. Voor de Israëlische internationaal is het seizoen nog niet gedaan. Hij vertrok vorige week naar Israël voor een oefenkamp met de nationale ploeg. Op 24 mei vertrekt Gershon met zijn ploegmaats naar Houston. Vandaaruit vertrekt een vlucht naar Mexico waar op 28 mei in het beroemde Aztekenstadion de nationale ploeg van Mexico partij wordt gegeven. De dag nadien keert het team terug naar Houston waar op 1 juni tegen Honduras wordt gespeeld. Zowel Mexico als Honduras bereiden zich voor op het WK in Brazilië. Voor Rami zal dit seizoen zijn aantal interlands op vier komen te staan. In augustus verloor hij met Israël tegen Oekraine met 2-0 en op 3 maart ll. werd in eigen huis met 1-3 verloren van Slovakije. Op dit moment heeft Rami 16 A-interlands op de teller staan. Hij speelde ook 8 keer voor het Israëlische beloftenteam.

* De laatste speeldag van het seizoen 2013-2014 had voor de Beverse supporters een verrassing in petto. Twee jonge Beverenaars mochten zowaar hun eerste klassedebuut maken. De 18-jarige TOM VERMEIRE (14 mei 1995) en de 17-jarige THOMAS MICHOT (17 januari 1997) mochten tegen KV Oostende proeven van eerste klassevoetbal. Beide spelers kregen hun jeugdopleiding op de Freethiel maar begonnen ooit elders hun nog prille voetballoopbaan. Tom Vermeire begon op zijn zesde bij Fc Vrasene maar werd daar in 2006 door KSK Beveren weggehaald. Tom Michot begon in 2003 bij KAV Dendermonde, trok in 2006 naar VW Hamme en belandde in 2008 op de Freethiel.
Of ze later nog een verlengstuk kunnen breien aan hun eerste klasseavontuur is af te wachten. Ze komen alvast in het selecte gezelschap Beverse eerste klassevoetballers. Sinds de intrede van SK Beveren in de eerste klasse in 1967 kunnen we U volgend lijstje van spelers meegeven die bleven steken op een éénmalig optreden in de Belgische eerste klasse : Raymond De Smet, Walter Thoen(keeper), Stan Verhaert, Roger Mous(keeper), Toine Van Hove(keeper), Leo Heirwegh(keeper), Gunther Dauwe, Patrick Albert(keeper), Herwig Vosters, Robby Van Der Linden(keeper), Kris Fissers(keeper), Ingmar Lorré, Ivan De Wilde(keeper), Bert Vleeschouwer, Tom Van Der Goten, Pascal Van Gheem(keeper), Koen Caluwé, Frank Magerman, Kristof Mannaert, Luigi Riccio, Paul Tisdale, Andy Vereertbruggen, Volkan Kilimci(keeper), Tim De Bondt, David Van Steen(keeper), Dimitri Morales, Willem Massoels en Boubacar Traore Secreto.

RB