StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (1 juni 2014)


* In de voorbereiding naar het WK toe speelden Schotland en Nigeria 2-2 gelijk. RUEBEN GABRIEL speelde de volle negentig minuten en gaf de assist voor de eerste Nigeriaanse treffer.

* Waasland-Beverenverdediger Kassim DOUMBIA heeft zijn start niet gemist in Ijsland. De Malinees haalde met zijn club Hafnarfjordur 10 op 12 en staat daarmee op kop. Kassim stond in alle wedstrijden negentig minuten op het veld en scoorde één maal (in de partij tegen Fylkir).

* MARVIN PEERSMAN promoveert met FC Dordrecht naar de Nederlandse eredivisie. In de Play-Offs won het van Sparta Rotterdam (2-2 en 3-1) nadat het ook al VV Venlo in twee duels opzij had gezet. Het is 19 jaar geleden dat Dordrecht nog op het hoogste niveau speelde. Voor de 23-jarige Peersman is het zijn tweede seizoen in Dordrecht. Door bemiddeling van Johan Boskamp kon hij er in september 2012 een drie-jarig contract tekenen. Marvin is een vaste waarde in het team.

* Na het vertrek van Michael Clepkens werd BRENT VAN STEELANT derde keeper bij Waasland-Beveren. De 17-jarige doelman die ooit begon bij St-Gillis (in 2001) kwam in 2002 op de Freethiel terecht en bleef daar bij de jeugd tot in 2007. Nadien speelde hij één seizoen bij het Nederlandse RBC Roosendaal, twee seizoenen bij RS Waasland, één seizoen bij Club Brugge om in 2011 terug op de Freethiel te belanden. Volgend seizoen gaat Brent aan de slag bij KSV Temse om er de concurentie aan te gaan met Tim Renier, ook al ex-KSK Beveren.

* Anderlechtspeler Yoerie Tielemans werd verkozen tot "Jonge profvoetballer" van het jaar. Op die erelijst vinden we één SK Beverenspeler, nl. ERIC VISCAAL die in 1989 gelauwerd werd. In "Het Nieuwsblad" stond verkeerdelijk Lierse als club. Viscaal was wel degelijk speler van SK Beveren in het seizoen 1988-89 toen hij die trofee kreeg. Het jaar nadien verhuisde hij naar Lier.

* De 20-jarige DAIMY DEFLEM is de eerste nieuwkomer op de Freethiel. De linksvoetige flankaanvaller komt over van de kampioen in derde afdeling Woluwe-Zaventem. Hij tekende een overeenkomst voor twee seizoenen. Deflem is afkomstig van Tienen en begon zijn voetballoopbaan bij Toekomst Bunsbeek waar hij aansloot in 2000, toen hij zes jaar was. Op zijn negende ging hij naar KV Tienen, nadien kwam hij nog uit voor VV Kortenaken en VV Houtem (allemaal in het Hageland). In 2009 haalde Anderlecht hem weg bij KV Tienen. Hij verbleef twee jaar bij paarswit en was er ploegmaat van o.m. Jordan Lukaku en Adnan Januzaj, die ondertussen Rode Duivel is geworden. Bij de U16 werd hij met Anderlecht landskampioen. In 2011 verkoos hij om opnieuw voor Tienen te gaan spelen omdat de combinatie met de topsportschool in Leuven, de trainingen in Neerpede en die vele verplaatsingen vanuit Tienen te zwaar werd. Als 17-jarige mocht hij voor KV Tienen debuteren in tweede klasse. Zo was hij in november 2011 titularis bij KV Tienen toen die Waasland-Beveren thuis in bedwang hielden (1-1). Na twee seizoenen Tienen vertrok hij naar de ambitieuze derde klasser Woluwe Zaventem waarmee hij de titel haalde. In de loop van het seizoen werd hij daar, met veel succes, als linkerverdediger geposteerd.

RB