StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (16 juni 2014)


* Naast Ronny Van Geneugden komt er ook een bijkomende assistent-trainer naar de Freethiel, nl. WIM DE CORTE. TV OOST-kijkers gaan hem zeker kennen want de 42-jarige Wetterenaar is daar al jaren regelmatig in beeld geweest, zelfs op momenten dat hij niet actief was in de regio. Wim De Corte heeft geen spelerscarriƫre maar begon wel al op zijn 18de als jeugdtrainer bij Standaard Wetteren. Hij bleef dat tot 2000. Dan was hij gedurende 11 seizoenen trainer van het eerste elftal van Standaard Wetteren. In 2003 promoveerde hij met de club naar derde klasse, in 2000 zelfs naar tweede afdeling. In Wetteren werkte hij met o.m. Bram Van Kerckhoven, Tim Thijssen, Jan De Langhe, Bavo De Witte en Sam De Munter. Met Wetteren won hij in 2007 de PAPPAERT-beker, een trofee die ook door SK Beveren een paar keer werd gewonnen (langste reeks ongeslagen wedstrijden). In 2011 werd De Corte assistent van Jackie Matthijssen bij Beerschot en in dat seizoen was hij van maart tot mei eerste trainer na het ontslag van Matthijssen. Hij bleef op het Kiel onder Adri Koster en mocht ook die tijdelijk vervangen (periode november 2012-januari 2013). Het afgelopen seizoen was hij T2 bij tweede klasser Roeselare (T1 was Serebrenikov).

* Drie ex-Beverse Ivorianen wonnen een nationale beker dit seizoen. Ook de Litouwer TOMAS DANILEVICIUS mag een beker op zijn palmares zetten. De 35-jarige ex-Beverenspits werd in de loop van het seizoen door het Italiaanse PARMA uitgeleend aan het Sloveense GORICA. Gorica won de bekerfinale tegen landskampioen Maribor met 2-0. Door een blessure kwam Danilevicius in mei niet meer aan spelen toe en miste zo de finale. Toch heeft hij zijn aandeel in het succes want zowel in de achtste als in de kwartfinale scoorde hij voor Gorica.

* TIA TOGBE, één van de vele Ivorianen (maar wel één van de weinigen die niks met JM Guillou te maken had) die ooit actief waren op de Freethiel speelt tegenwoordig bij de SOEDANESE topclub AL-MERRIKH OMDURMAN (Omdurman is met bijna 3 miljoen inwoners de grootste stad van Soedan). Al-Merrikh telt 18 landstitels op zijn palmares en wordt getraind door de Duitser Otto Pfister (die in 2006 met Togo, met daarbij Beverenspeler Kuami Agboh het WK betwistte). De Soedanese competitie wordt zwaar onderschat. Soedan haalde al twee keer op rij de eindronde van het Afrikaans landentornooi met alleen maar spelers uit de eigen competitie.

* Het geplande oefenkamp van Waasland-Beveren in Nieuwpoort wordt vervangen door een stage in het Nederlandse OISTERWIJK. Zeker een beslissing van Ronny Van Geneugden die er vorig jaar ook was met OH Leuven. LANDGOED DE ROSEP mocht de afgelopen 25 jaar dan ook al heel wat topteams verwelkomen, de nationale ploegen van Nederland, Zweden, België, Canada, Portugal en Turkije en daarnaast wereldvermaarde teams als Barcelona, Real Madrid, Galatasaray, Benfica, Porto, Sporting Lissabon, Ajax, PSV, Feyenoord, Grashoppers Zurich, Werder Bremen, Raja Casablanca, Malaga, Sevilla, Velta de Vigo, Valenciennes en Anderlecht waren er ooit op stage.

* De bijna 38-jarige ex-Beverenverdediger STEVEN VAN HERREWEGHE (die in de periode 87-96 voor Beveren uitkwam) breide op het eind van het seizoen nog een onverwacht stukje aan zijn nationale voetballoopbaan. In 2009 verliet hij Temse om bij de toenmalige provincialer Rc Wetteren-Kwatrecht te gaan spelen. Nadien speelde hij nog bij Edeboys(10-11), Oosterzele(11-12) en VS Destelbergen(12-13) in derde provinciale. Het afgelopen seizoen sloot hij zich midden maart opnieuw aan bij derde klasser Standaard Wetteren (getraind door Henk Houwaart).

* Bij Antwerp zijn de trainingen opnieuw begonnen. Naast sterkhouder WIM DE DECKER haalde de Great Old twee verdedigers binnen met een Waasland-Beverenverleden, nl. Gert-Jan Martens en Karim El Ouahidi. El Ouahidi speelde in 2012-2013 bij de beloften van Waasland-Beveren. Vorig seizoen speelde hij al bij de beloften van Antwerp en kon daar overtuigen zodat hij werd overgeheveld naar de A-kern voor het komende seizoen. Vierde speler met een Freethielverleden op de Bosuil is David Iboma.

RB