StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (22 juli 2014)


* ROBERT DEMJAN speelt de komende drie seizoenen opnieuw bij het Poolse Bielsko Biala, ploeg waarvoor hij in 2013 veertien keer scoorde en daarmee Pools topschutter werd. Demjan zelf gaf in de Poolse pers toe dat er een groot verschil was tussen de Belgische en Poolse competitie op alle vlakken (vooral ook wat accomodatie en jeugdwerking betreft). Zijn aanpassing duurde langer dan verwacht en hij vond het spijtig dat hij in zijn tweede jaar zijn kunnen niet meer kon tonen...trainer Van Geneugden zag echter geen toekomst meer voor hem in Beveren. Ook zijn vrouw zette hem aan om terug te keren naar Polen.

* De oefenpartij van Waasland-Beveren tegen Dnipro uit Oekraiene eindigde op 1-1. Voor de vice-kampioen uit Oekraiene was het het eerste puntenverlies in zes oefenmatchen. Puik werk van WB als men bedenkt dat er van de spelers van Dnipro die tegen Waasland-Beveren uitkwamen er niet minder dan 8 A-internationaal waren (4X Oekraiene, 1X Roemenië, 1X Georgië, 1X Kroatië, 1X Tsjechië). Drie andere schopten het tot belofteninternationaal.

* Ondertussen zijn de Europabekers al volop aan de gang. KASIM DOUMBIA schakelde met het Ijslandse Hafnarfjordur het Ierse Glenavon uit en moet het nu opnemen tegen een ploeg uit Wit-Rusland. Doumbia is een vaste waarde bij de leider uit de Ijslandse competitie. MICHAEL CLEPKENS verloor met Dudelange zwaar van het Bulgaarse Razgrad (4-0)...voorlopig moet Clepkens het doen met een plaats op de invallersbank. BARAK BADASH won moeizaam met 0-1 van Santa Colona uit Andorra.

RB