StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (24 juli 2014)


* In de oefenwedstrijden van Waasland-Beveren kregen heel wat jongeren de kans. Hoog tijd dus die acht jonge spelers eens kort voor te stellen.

In Verrebroek stonden er twee aan de aftrap, de 17-jarige MAXIM NIJS uit Vrasene was daar één van. Zijn grootvader Leon is al tientallen jaren voorzitter van tweede provincialer Vrasene en vader Ronnie was meer dan een decennium een vaste waarde bij datzelfde Vrasene . Maxim Nijs werd ook al een paar uitgenodigd voor trainingen van de nationale ploeg. Tot zijn twaalfde speelde hij bij Vrasenen en kwam toen (2009) over naar KSK Beveren. Naast Maxim Nijs stond ook KEVIN HEBBELINCK aan de aftrap in Verrebroek. Hebbelinck is een Gentenaar met Ghanese roots die al aan zijn tweede seizoen op de Freethiel begint. Hij kwam over van het ter ziele gegane Beerschot. Daarvoor speelde hij nog bij Cercle Brugge, AA Gent, Deinze en Oostakker waar hij ooit begon.
Eéeacuten echte nieuwkomer was er bij de jonge debutanten, BERT SEBRECHTS (17 jaar) die overkomt van Lierse en ook nog actief was bij Westerlo en Broechem. Verder nog NIELS LORIERS en NIELS DE PAUW die nog een SK Beverenverleden hebben. Loriers is van Hoboken, speelde nadien 5 jaar voor Beerschot, kwam in 2010 bij KSK Beveren terecht en stapte mee in het Waasland-Beverenverhaal. NIELS DE PAUW (18 jaar) debuteerde in 2001 bij Kemzeke, kwam in 2003 naar de Freethiel, trok in 2010 voor drie seizoenen naar Lokeren en kwam in 2013 bij Waasland-Beveren terecht. Hij was onlangs nog actief op het scholen-WK in Sardinië met het KA van Beveren.
Tot slot voor de match Verrebroek-Waasland Beveren nog twee jongelingen die aan hun tweede seizoen beginnen. ENES VURAN, een Brusselaar die achtereenvolgens uitkwam voor Stade Evere, Anderlecht, Brussels en Beerschot en SIMON SPANGENBERG (van Duitse origine). Simon die hier terechtkwam via Heinz Schönberger is de zoon van een Duitser die werkt bij het Europees parlement (en uit hetzelfde dorp komt als Heinz Schönberger). Spangenberg speelde eerder bij Fc St-Michel, Stokkel en WS Woluwe waar hij als 17-jarige mocht debuteren in tweede klasse (seizoen 2012-2013).
In Temse mochten dan ook nog TOM VERMEIREN en JOSUE KABONGO meespelen. Vermeiren debuteerde al vorig seizoen in eerste klasse (in de thuismatch tegen Oostende). De 18-jarige Kabongo is aan zijn tweede jaar Waasland-Beveren bezig. Hij speelde eerder voor Brussels, Halle, Rode-Verrewinkel en Tubeke.

RB