StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             29 juli 2014)


* Nog even terugblikken op ex-(WB)-Beverenspelers die vorige week Europees actief waren. KASIM DOUMBIA, die in het middenveld werd uitgespeeld bij het Ijslandse Hafnarfjordur won met 2-0 van het Wit-Russische Nenan en stoot door naar de derde ronde. In de competitie blijft Hafnarfjordur ongeslagen na 12 speeldagen.

* BARAK BADASH pakte een stomme rode kaart tegen het kleine Santa Colona uit Andorra. Zijn team Maccabi Tel Aviv stoot wel door maar Badash mist dus wel een match door dat rood.

* Wie we vorige keer in onze Europese bijdrage waren vergeten is de jonge GYORGY ZHUKOV. De 19-jarige middenvelder werd ooit op jonge leeftijd door SK Beveren weggehaald uit het Antwerpse katholiek sportverbond, belandde later bij Anderlecht, de JMG-academie en Beerschot en kreeg na het faillissement van Beerschot een vierjarig contract bij Standard dat hem in januari 2014 uitleende aan FK Astana uit Kazakstan. Zhukov, zevenvoudig belofteninternationaal in Kazakstan heeft er dit seizoen al VIER keer negentig minuten Europees voetbal opzitten tegen Yerevan (1-4 en 2-0 winst) en Hapoel Tel Aviv (3-0 winst en 3-2 verlies).

* Ook de Belgische Beker is van start gegaan. Opmerkelijke uitslag was o.m. US GIVRY dat Freylange met 8-0 klopte. Twee goals kwamen er van de 19-jarige TOM PAQUET, gewezen Belgisch jeugdinternationaal die een deel van zijn jeugdopleiding op de Freethiel kreeg en vorig seizoen bij de beloften van Club Brugge speelde. Paquet heeft Beverse grootouders maar is afkomstig van het Waalse Rendeux en wilde terug dichter bij huis spelen.

RB