Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (12 augustus 2014)

* In de Europabekers zorgde FC ASTANA van Georgyi Zhukov voor de verrassing door het Zweedse AIK thuis met 0-3 te kloppen. Zhukov speelde de volle negentig minuten en kan zich opmaken voor al zijn 7de Europacupduel dit seizoen tegen het Spaanse Villareal. Het Ijslandse Hafnarfjordir van KASSIM DOUMBIA deed bijna even goed. Het moest een 4-1 goedmaken tegen het ook al Zweedse Elfsborg. Doumbia zorgde in de eerste helft voor een assist voor de 1-0 en scoorde een kwartier voor tijd zelf de 2-0...de IJslanders gingen op zoek naar de 3-0 waardoor ze gekwalificeerd zouden zijn maar liepen in de 94ste minuut op een counter.

* In de Belgische beker werd zondag de derde ronde gespeeld, een aantal matchen werden door het onweer stilgelegd(o.a. die van VW Hamme). Temse gingen met 0-2 winnen bij het Waalse Dison, SIDY CEESAY scoorde de tweede treffer (Temse moet nu naar reeksgenoot Koksijde). SK St-Niklaas, getraind door Robby Buyens zorgde bijna voor de verrassing op Beerschot. Het kwam vlak na de rust op voorsprong (een mooie assist van ex-KSK Beverenverdediger Yannick Aerts) en moest pas in blessuretijd plooien. Ex-WB-doelman bij de beloften RUBEN COPPENS verdedigde het doel bij SNS. Het Waalse Givry van Tom Paquet klopte onverwacht het FC Dender van trainer Stephane De Mets. Deinze met ROEL VAN HEMERT in de verdediging klopte Zonhoven met 7-1. CAPPELLEN zette zijn sleche reeks uit de voorbereiding verder, het ligt er uit tegen Ronse na het trappen van strafschoppen. In de match werd het 1-1, AUGUSTO DA SILVA zorgde voor de treffer van Cappellen. Jasper Vermeerbergen miste de beslissende strafschop. Gent-Zeehaven klopte het Crossing Schaerbeek van ROMEO SEKA met 2-0 en mag nu thuis Beerschot ontvangen. Bornem moet het in de volgende ronde in eigen huis opnemen tegen Berchem.

* DAVID MEUL die het seizoen begon als invaller bij WILLEM II moest in de openingsmatch al direct het veld op tegen PSV omdat zijn rivaal in het doel , de Griek Lamprou rood kreeg. Het was toen al 0-2 voor PSV en David Meul moest zich nog eenmaal omdraaien (een strafschop en zo werd het 0-3). FC DORDRECHT mocht na 19 jaar nog eens uitkomen in de eredivisie en miste zijn start niet. Het gingen winnen bij Heerenveen met 1-2 : MARVIN PEERSMAN speelde de volle negentig minuten.