StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (15 augustus 2014)


* Vrijdag 15 augustus spelen de beloften in het kader van de Beker van België voor beloften tegen de buren van Lokeren. Vorig seizoen moesten ze het in de eerste ronde opnemen tegen tweede klasser Dessel Sport. Het werd toen 3-0 met goals van twee keer Simon Spangenberg en één keer Gilles Pringels. De ploeg bestond toen uit Brent Van Steenlant, Timothy Smet, Sam Gijsbrechts, Joell De Smet, Gilles Van Remoortere(Yentl Deronghé), Ruben Stuer(Yannick Cathoir), Nathan Volckerick, Tom Vermeire, Simon Spangenberg, Arne Van Den Eynde, Gilles Pringels(Youness De Witte). Op de bank bleven Leandro De Paepe, Samy Benson, Tim Vermeulen.
Van deze spelers zijn er deze zomer heel wat vertrokken. De keepers Brent Van Steelant en Leandro De Paepe gaan aan de slag in derde klasse bij respectievelijk KSV Temse en Fc Izegem. Gilles Pringels speelt bij Standaard Wetteren (net als zijn broer Laurens trouwens). Timothy Smet, Sam Gijsbrechts en Yannickl Cathoir spelen bij eerste provincialer Svelta Melsele. Joell De Smet, Nathan Volckerick en Youness De Witte wagen hun kans bij het team van Robby Buyens, SK St-Niklaas. Yentl Deronhgé speelt bij tweede provincialer Vrasene waar Bert Cluytens trainer is. Ruben Stuer en Tim Vermeulen spelen bij Jong Vlaanderen Kruibeke. Andere beloften die hun geluk elders gingen zoeken zijn nog Mathias Coeckaerts (Vrasene), Marijn Bettens (SK St-Niklaas), Mitch Keusters (SK St-Niklaas).

* In derde klasse begon de competitie ook (omdat daar met 18 ploegen wordt gespeeld zijn er nogal wat speeldagen op woensdag gepland). GERTJAN MARTENS, ooit nog verkozen tot speler van het jaar bij Beveren scoorde voor Olsa Brakel al na 5 minuten en dat leverde uiteindelijk een punt op bij Oudenaarde. Dender herpakte zich na het bekerfiasco en klopte Bornem met 2-1. St-Elooiswinkel met HERVE ONANA in de ploeg ging winnen bij Rupel-Boom (dat getraind wordt door Frank Staes, een speler uit het Antwerpse die de jeugdrangen van Beveren doorliep(lichting Marc Van Britsom)). Temse (met Sidy Ceesay en Leeroy De Keersmaecker in de basis) bleef steken op een 0-0 tegen Londerzeel. Nieuwkomer Glouftsis miste in de slotminuut een strafschop. In de andere reeks won nieuwkomer KV Tienen met MIKE DE SILVA van Wezet met 2-1. Het Union van Aaron Verwilligen (nog maar 20 maar al twee seizoenen bij de absolute uitblinkers in derde klasse (eerst bij Temse dan bij Union)) won met 0-1 van Oosterzonen (Bart Deelkens in doel). Berchem scoorde in de slotminuten nog twee keer tegen Grimbergen en sleepte zo onverwacht nog een 3-3 uit de brand (Vicenzo Verhoeven viel in).

RB