StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (19 augustus 2014)


* Afgelopen weekeinde had de vierde ronde van de Belgische Beker plaats. De enige Wase ploeg die kon doorstoten was vierde klasser St-Gillis dat verrassend met 1-2 ging winnen bij Zwarte Leeuw. St-Gillis mag nu in eigen huis Oudenaarde partij geven.
Sint-Lenaerts met SAM VERMEYLEN ging thuis met 1-4 onderuit tegen Bergen. Een andere ex-keeper, FREDERICK LEDENT hield in Lommel lang stand met de City Pirates Antwerpen (de nieuwe naam voor het vroeger Merksem). Pas in het slot kon Lommel de 1-0 maken. Ook SPENCER VERBIST speelt dit seizoen bij de City Pirates.

* BEERSCHOT kwam 0-2 achter tegen Gent-Zeehaven maar won na verlengingen toch nog met 4-2. Bij Beerschot debuteerde in doel RUBEN SMET, ooit opgeleid op de Freethiel en vorig seizoen prof in Nederland. Een paar seizoenen terug was Ruben de bekerheld bij Rupel-Boom dat toen Anderlecht in eigen huis ging kloppen. Ook de doelman van Gent-Zeehaven heeft een Bevers jeugdverleden, JORDY MAES.

* Na een tumultueuze match met twee rode kaarten voor de thuisploeg won Olsa Brakel met Gert-Jan Martens op La Louvière. Temse hging met een veredeld B-eltal met 5-2 onderuit op Koksijde. BRENT VAN STEELANT stond in doel. Bij Koksijde ex-WB-verdediger Nicolas Tamsin die er aan zijn derde seizoen begint.

* St-Truiden had verlengingen nodig tegen derde klasser Deinze (met Roel Van Hemert), het werd uiteindelijk 3-2. Bornem won met 3-2 van Berchem dat het nog steeds zonder MATTI VAN MINNEBRUGGEN moet doen. Bij Bornem o.m. ZINHO CHERGUI in de basis. Eendracht Aalst won met veel moeite met 2-1 van Vosselaar. De winninggoal kwam er na een strafschop omgezet door WESLEY VAN BELLE die eerder in de match al een elfmeter had gemist. Het duel tussen de twee nieuwkomers in derde klasse, Winkel Sport en Eendracht Zele eindigde op 2-0 voor de Westvlamingen waar HERVE ONANA inviel na de rust.

* White Stare Brussels klopte vierde klasser Givry (met Tom Paquet) zaterdag al met 2-4. De Brusselaars speelden de dag nadien in het Edmond Machtensstadion voor maar liefst 7000 toeschouwers een galamatch tegen Galatasaray (om 50 jaar Turkse immigratie te vieren). Het werd 0-1, bij Galatasaray geen EMANUEL EBOUE die waarschijnlijk terugkeert naar Engeland en bij Leicester City aan de slag zou gaan.

RB