StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (22 augustus 2014)


* IVAN TRICKOVSKI was na een uitleenbeurt en knap seizoen bij Waasland-Beveren terug eigendom van Club Brugge. In onderling overleg werd hij een vrije speler. Een terugkeer naar de Freethiel zat er niet in, Ivan kon immers een lukratief contract ondertekenen bij AL NASR uit Dubai in de eerste afdeling van de Verenigde Arabische Emiraten (vele Arabische clubs hebben de naam Al Nasr, wat overwinning betekent in het Arabisch). In de V.E.A. zijn slechts twee buitenlanders per club toegelaten. Trickovski vervangt er IBRAHIMA TOURE, de jongere broer van Yaya Toure die in juni ll. in Manchester overleed ten gevolge van kanker. Al Nasr is veruit de oudste voetbalclub in de regio, ze werd reeds opgericht in 1945.

* Een ex-speler van KSK Beveren maakte de omgekeerde weg : YAPI YAPO speelde vorig seizoen bij SC Dubai, een nieuwkomer in de hoogste afdeling daar. De club kon het behoud niet verzekeren en Yapi Yapo keerde terug naar Zwitserland. FC ZURICH werd zijn nieuwe ploeg. In de Zwitserse pers werd Fc Zurich afgeschilderd als degradatiekandidaat maar na vier speeldagen stond Zurich met Yapi als spelmaker ongeslagen op kop na vier overwinningen op rij.

* FRANCO ZENNARO, de jonge verdediger van Standard die enkele jaren terug bij Waasland-Beveren op de loonlijst stond speelde vorig seizoen bij het Nederlandse Fortuna Sittard. Deze zomer testte hij bij St-Truiden maar keerde voorlopig terug naar Standard dat hem mee op de lijst zette van 30 spelers die inzetbar zijn voor de Europacup.

* Vorige maand overleed op 65-jarige leeftijd FRANCOIS PFAFF. In tegenstelling met Jean Baptist, Toon, Jean-Marie en Danny was François nooit aangesloten bij KSK Beveren. Hij sloot zich aan indertijd bij RS Haasdonk en speelde nadien ook nog voor de Sintniklase clubs Excelsior en Gerda. Halfweg de jaren zestig was hij mede-oprichter van de bekende liefhebbersploeg "Rode Duivels" in Beveren. Hij stopte vrij vroeg met voetballen en wijdde zich volledig aan de opleiding van zijn jongere broers Toon, Jean-Marie en Danny die allen heel veel te danken hebben aan het toen vooruitstrevende werk van hun "personal coach". Nadien werd Francois nog trainer van enkele provinciale clubs ; Branst, Sparta Waasmunster, Oppuurs en SK Overmere.

* Christian Santos maakte zijn eerste competitietreffer voor NEC Nijmegen ( op Volendam, 0-2) dat startte met een zes op zes nadat het haar eerste wedstrijd won tegen Eindhoven met 3-1. Ook ZORAN KOKOT vond afgelopen weekeinde de weg naar doel (1-1 tegen Zeljeznicar, Slavia speelde voor de derde keer op rij gelijk, de vorige matchen eindigden op 0-0) . Zoran stapte deze zomer over van Olympic Sarajevo naar Slavia Sarajevo. Beide teams zijn subtoppers in Bosnië die als doel een Europees ticket hebben. Kokot speelde na zijn Bevers avonturen twee en een half jaar in IRAN vooraleer terug te keren naar zijn vaderland.

* In de Europa League won Dnipro Dnipropetrosk met 2-1 van Hadjuk Split met 2-1. Dnipro was deze zomer nog tegenstander van Waasland-Beveren in een match gespeeld in Venlo. Nicola Kalinic scoorde tegen Split, hij deed dat ook in de match tegen WB. Nadien zorgde RENAUD EMOND voor de 1-1 eindstand.

RB