StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (27 augustus 2014)


* Vorig weekeinde had de vijfde ronde van de Belgische Beker plaats. Vierde klasser SINT-GILLIS zorgde voor de verrassing door Oudenaarde uit te schakelen. Nogal wat ex-Beverenaars bij St-Gillis. De ploeg wordt getraind door KIM VERSTRAETEN die zijn jeugdopleiding op de Freethiel kende. Gewezen KSK Beveren-doelman PHILIP DECKERS is er keeperstrainer. In de ploeg verder Willem Massoels, Anouar Bou-Sfia, Johan Segers (nu middenvelder maar in Beveren was hij nog doelman en zat ooit in eerste klasse op de bank in Lommel toen zijn dorpsgenoot DAVID VAN STEEN debuteerde) en ILian Smolders. Waasland-Beverenbelofte RUBEN STUER stond zaterdag ook in de basis. De Waaslanders nemen het in september op tegen Cercle Brugge.

* Olsa Brakel met GERT-JAN MARTENS zorgde ook voor een verrassing, het ging met 1-2 winnen bij tweede klasser Geel en mag nu thuis Westerlo ontvangen. Aalst klopte Waterloo met 2-1, WESLEY VAN BELLE scoorde en gaf een assist, ook Beverenaar Timothy Smet stond in de basis. Aalst neemt het nu op tegen Club Brugge. WINKEL SPORT klopte Ronsse met 2-3, HERVE ONANA scoorde en mag zich opmaken voor een thuisduel tegen Lokeren. Koksijde met Nicolas Tamsin (reeds zijn vierde seizoen aan de zee) klopte Torhout met 4-0 en ontvangt in de volgende ronde Moeskroen. OOk het Patro Eisden van hulptrainer Tomas Daumantas bekert verder, het ontvangt Anderlecht of paarswit tegen paarswit.

* Net als het weekeinde daarvoor scoorde in hun respectievelijke competities opnieuw ZORAN KOKOT en CHRISTIAN SANTOS. Het NEC van Santos staat met negen op negen op kop.

RB