StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (1 september 2014)


* Afgelopen week waren weer heel wat ex-Beverenspelers actief in de Europa League. GEORGI ZHUKOV verloor met Astana zwaar bij het Spaanse Villareal (4-0) maar kan toch 8 wedstrijden in de Europa League op zijn palmares schrijven, niet slecht voor een 19-jarige (Zhukov speelde in het seizoen 2005-2006 bij de Beverse jeugd (later kwam hij bij Anderlecht, Beerschot, 1 jaar Academie JM Guillou en Standard terecht)). Jordan Remacle scoorde een belangrijke goal voor Lokeren tegen Hull. Ook BARAK BADASH scoorde voor Maccabi Tel Aviv tegen het Griekse Asteras. Maccabi won met 3-1 maar dat was niet voldoende voor kwalifikatie na de 2-0 nederlaag in Griekenland. De wedstrijd had plaats in Cyprus door de oorlogsproblemen in Israël. YAPI YAPO won met Zurich van Trnava en stoot door naar de poules. Boli Bolingoli (tussen 2005 en 2008 bij SK Beveren) mocht invallen bij Club Brugge in de partij tegen Grasshoppers Zurich.

* Met de komst van DAVID ADDY speelt er nu een Ghanees op de Freethiel. Ook KSK Beveren had ooit enkele Ghanezen in haar selectie. In 2009 haalde Johan Boskamp twee jonge Ghanezen van de Feyenoord Academy uit Fetteh naar Beveren, ERNEST ASSANTE en DANIEL BOATENG. Ze waren 20 jaar op dat moment. Assante speelde in 2005 het WK U17 in Peru met Ghana en was voor zijn komst naar Beveren ook nog op proef geweest bij Manchester United, Feyenoord en KV Mechelen. Ook Boateng testte een aantal maanden bij Feyenoord en Mechelen. Assante bleek een meerwaarde te zijn, hij speelde uiteindelijk 26 competitiematchen voor KSK Beveren. Na het verdwijnen van Beveren ging hij aan de slag bij de Noorse tweede klasser IK Start uit Kristiansand. Hij werd met die club kampioen en draait ondertussen al een aantal seizoenen vlotjes mee in de Noorse eerste klasse. BOATENG had het moeilijker. Hij debuteerde thuis tegen Wetteren en dat was niet direct een meevaller. Later viel hij dan nog geblesseerd uit zodat hij maar twee officiële matchen voor Beveren speelde. Hij keerde terug naar Ghana. Nadien speelde hij twee seizoenen bij Asec Abidjan in Ivoorkust en sinds 2013 komt hij uit voor het Ghanese Fc Fauzan.

* Met AKWASI ODURO hadden we in Beveren halfweg het vorige decennium een Belg met Ghanese roots in de selectie en ook dit seizoen zitten bij de beloften een aantal Ghanese Belgen : Brian Oppong en Gyamfi Kyeremeh. Oduro zelf speelde het afgelopen seizoen bij de Antwerpse eerste provincialer Katelijne en heeft zijn profdromen nog steeds niet opgeborgen, zo ging hij vorige maand testen bij de Tsjechische tweede klasser MFK Karvina waarmee hij een oefenmatch speelde tegen het Poolse Wisla Krakau.

* VITO PLUT speelt dit seizoen in Malta. De spits begon het vorige seizoen nog bij Waasland-Beveren en speelde nog mee in de eerste drie oefenmatchen. In onderling overleg werd later zijn contract ontbonden. In september trok hij dan naar de Duitse derde klasser SAARBRUCKEN. Het werd voor Plut en zijn club een dramatisch seizoen, de traditieclub Saarbrucken zakte uit de derde klasse. Toch kende Vito vorig jaar een "moment de gloire" met Saarbrucken toen hij voor de Duitse beker het grote BORUSSIA DORTMUND mocht ontvangen in eigen stadion. 31.000 toeschouwers zagen Saarbrucken goed weerstand bieden tegen Dortmund, het werd uiteindelijk 0-2. Door de degradatie zat Plut opnieuw zonder ploeg. Hij gingen testen bij het Maltese Floriana in de Summercup. HIj scoorde er en kreeg een contract aangeboden bij FC FLORIANA, een ploeg die dit jaar haar 130-jarig bestaan viert. Malta, ooit een Britse kolonie is gek op voetbal...bijna alle clubs werden in die tijd opgericht door Britse legionairs. Zo ook Floriana dat zijn groene kleuren dankt aan het feit dat er 130 jaar geleden een eerste vriendschappelijk treffen plaats vond tegen de Dublin Fusiliers die in Floriana gekazerneerd waren. Fc Floriana groeide uit tot één van de topteams in Malta, het werd 25 keer kampioen en won 19 bekers. In de Europacup was het ooit tegenstander van Standard en Club Brugge. Vito PLut is niet de enige buitenlander daar, er zitten ook drie Brazilianen en uiteraard een aantal Britten.

* TRISTAN PEERSMAN die vorig seizoen een comeback de mist in zag gaan omdat hij niet speelgerechtigd raakte bij derde klasser KSV Temse sloot zich vorige maand aan bij de Antwerpse vierde provincialer Koninklijke Footballclub De Vrijheid Houtvenne Herselt.



RB