StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (7 september 2014)


* De Belgische beloften wonnen met 0-5 in Cyprus. COLIN COOSEMANS was bankzitter, Mats SELS kreeg de voorkeur. Het was voor Colin Coosemans zijn 16de selectie als belofteninternationaal. 6 X bleef hij op de bank zodat hij 10 interlands op zijn palmares heeft staan : 5 in het seizoen 2013-2014 (op Italie, Noord-Ierland en Servië, thuis tegen Italië en Servië). Hij was dat jaar ook 2X bankzitter voor Casteels en Kaminsky. In het seizoen 2012-2013 werd hij 2X geselecteerd (tegen Spanje en Cyprus, Koen Casteels kreeg de voorkeur). In datzelfde seizoen speelde hij ook met de U20 in Rusland. In 2011-2012 speelde hij vier interlands (op Ijsland en Azerbeidjan en thuis tegen Azerbeidjan en Turkije). Tegen Engeland en Noorwegen bleef hij op de bank.
In 2010-2011 debuteerde Colin als U19-internationaal waarvoor hij vijf keer werd geselecteerd en vier keer in actie kwam , 2 keer tegen Duitsland : een 5-2-nederlaag en een 1-2 zege waarin hij een strafschop pakte van Florian Trinks. Verder ook nog tegen Wit-Rusland en Oekraiene.

* De voorbije week speelden vele eerste klassers oefenpartijen achter gesloten deuren. Zo ook Anderlecht dat DORDRECHT met 4-1 klopte. Bij Dordrecht is MARVIN PEERSMAN uitgegroeid tot één van de sterkhouders van het team. Hij heeft de overgang van tweede naar eerste klasse moeiteloos verteerd. De trainer van Dordrecht is ex-PSVer ERNIE BRANDTS, zelf ooit ook verdediger (die op zijn 22ste de WK-finale in Argentinië 1978 betwistte) en daarvan kan Marvin heel wat opsteken. Wanneer zijn speel- en trainingsschema het toelaat volgt hij in België de wedstrijden van KSV Temse waar zijn vriend Sidy Cesay actief is...omgekeerd gaat Sidy dan ook geregeld naar Fc Dordrecht kijken.

RB