StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (6 november 2014)


* Zondag is er opnieuw de grote Wase derby tussen Beveren en Lokeren. We blikken eens terug op de allereerste die plaats had op 24 september 1972. SK Beveren was gezakt uit eerste, SC Lokeren was kampioen geworden in derde zodat beide teams elkaar kruisten in tweede. Beveren won met 3-2 al hadden de cijfers toen heel wat ruimer moeten zijn.

De ploegen bestonden uit voor Beveren :
Luksa Poklepovic (die de geblesseerde JM Pfaff verving), Fred Van Gremberghe, Paul Vangenechten, Freddy Buyl, Rudy Van Goethem, Toon Pfaff, Johan Coninx, Bob Van De Sompel, Bob Rogiers(Jaak Roelandt), Hugo De Raeymaeker, Jean Janssens(Dirk Roelandt).

Lokeren tradt aan met doelman Opdorp, Ingels, Eddy Van Den Eynde (grootvader van WB-kernspeler ARNE VAN DEN EYNDE), Everaert, Marcel Verschueren (broer van ex-wereldkampioen stayeren Theo), De Coninck, Stanny Rogiers, Piet Suykerbuyk(Hillaert), Jef Jurion, Mergeay, Thielmans en Wilfried Puis.

Het scoreverloop : 0-1 Suykerbuyk, 1-1 Rogiers, 2-1 Jean Janssens, 3-1 Van De Sompel, 3-2 Mergeay. De wedstrijd trok in tweede klasse 12.000 toeschouwers

* VENANCE ZEZETO zorgde voor een rel in zijn geboorteland Ivoorkust. Na 13 seizoenen in het buitenland keert hij in november terug naar de Ivoriaanse eerste klasse. Een deal met ASEC Abidjan, de ploeg waarmee hij 15 jaar geleden de Afrikaanse Supercup (tegen Esperance Tunis) won was zo goed als rond toen bekend raakte dat Zezeto had getekend voor Séwé Sport de San Pedro, ploeg die de afgelopen drie seizoenen landskampioen werd in Ivoorkust. Zezeto krijgt er een contract voor twee jaar. De ploeg wil het ver schoppen in de Afrikaanse Champions League en Venance zelf heeft nog de ambitie om opnieuw aan te treden voor de nationale ploeg...al lijkt ons dat totaal onrealistisch want de afgelopen drie seizoenen vertoefde hij in de Finse tweede klasse. Zezeto kwam in 2001 naar de Freethiel. Hij behoorde tot de eerste lichting Ivorianen, met vijf waren ze toen. Naast Zezeto, ook nog Yapi Yapo, Arsène Né, Joss Péhé en Yaya Touré.

RB