StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (22 november 2014)


* Waasland-Beveren begint de terugronde met een zware verplaatsing naar Club Brugge. WB telt in haar rangen nogal wat spelers met een Club-verleden : de doelmannen Colin Coosemans en Benny Rogiest, de veldspelers Jorn Vermeulen, Siebe Blondelle en Brian Oppong. Ook in het verleden speelden er heel wat voetballers op de Freethiel die zowel bij Beveren als Brugge actief waren : André Van Der Linden, Patrick Verhoosel, Jan Simoen, Danny De Cubber, Hans Christiaens, Stephan Van der Heyden, Stephan Vereycken, Geert de Vlieger, Tomas Daumantas, Tomas Danilevicius, Dominique Van Maele, Yves Buelinkx, Bjorn Vleminkx, Sandy Martens, Jordan Botaka, Wesley Sonck, Gert-Jan Martens en Ivan Trickovski.
* RUEBEN GABRIEL zal de geschiedenis in gaan als de eerste speler van WAASLAND-BEVEREN die actief was op de eindronde van een WK. In Brazilië 2014 kwam de middenvelder in actie tijdens de achtste finales tegen Frankrijk. De selectie van de Waasland-Beverenmiddenvelder zorgde in Nigeria voor heel wat commotie omdat Gabriël amper 3 matchen speelde dat seizoen en een hele tijd geblesseerd was. Dat was ook de reden dat de optie niet werd gelicht door WB. Gabriël ging naar Engeland om zich te laten verzorgen door topspecialisten en mocht eind october een drie-jarig contract tekenen voor de Portugese eerste klasser BOAVISTA. Ook ex-Cercle Brugge-aanvaller UCHEBO tekende die zelfde periode voor Boavista.
Ondertussen werkte Gabriël al twee competitiematchen af voor Boavista, hij miste zijn debuut niet want hij zorgde al direct voor een assist waardoor Boavista met 1-0 won en weg kon komen van een degradatieplaats.
* Vorige week kon EMANUEL SARKI uiteindelijk debuteren voor de nationale ploeg van HAITI. Normaal had hij moeten debuteren in september tegen Chili maar de papieren geraakten niet tijdig in orde. Afgelopen week kwam dan zijn officieel debuut in de Beker van de Caraiben met een match tegen Antigua en Barbados, gevolgd met een partij tegen Martinique. Sarki, momenteel spelend voor Wislau Krakau heeft een Nigeriaanse nationaliteit maar één van zijn grootouders is van Haitiaanse origine, daarom koos hij voor de nationale ploeg van Haiti.
* ALAIN-PIERRE MENDY, de Senegalese middenvelder die in 2012 bij Waasland-Beveren terecht kwam in het eerste seizoen op het hoogste niveau is na een volledig jaar werkloos toezien opnieuw aan de slag. De 25-jarige Afrikaan, door WB weggehaald bij Fc Brussels speelde 4 eerste klassematchen op de Freethiel maar kreeg geen contractverlenging. In october mocht hij een overeenkomst tekenen bij de Griekse tweede klasser APO Fostiras Tavros (Tavros ligt tussen Athene en Piraeus). De trainer van Fostiras is een beroemde naam in het Griekse voetbal. Het gaat over Krystof WARZYCHA, 50-voudig Pools internationaal die 15 jaar voor de Griekse topper Panathinaikos speelde en in die periode niet minder dan 273 goals maakte.

RB