StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (10 januari 2015)


* Waasland-Beveren oefende achter gesloten deuren tegen RC MECHELEN waar THIERRY PISTER trainer is. In het verleden speelde WB ook nog eens vriendschappelijk tegen Rc Mechelen. SK Beveren had zelfs ACHT keer Rc Mechelen als oefenpartner, een overzicht :
In het seizoen 1965-1966 speelde SK Beveren in derde klasse. Het werd kampioen en na het seizoen kampte het tegen Rc Mechelen dat kampioen was geworden in de andere reeks. Wie won mocht zich algemeen kampioen in derde klasse noemen. Beveren won met 7-0 (3X Rogiers, 3X Jean Janssens, 1X JB Pfaff). Voor het eerst kwam Guy Thijs kijken, hij zou de nieuwe trainer worden op de Freethiel. In november 1971 had in Mechelen een vriendschappelijk treffen plaats dat eindigde op 0-1. Bob Van De Sompel scoorde en de match was het wederoptreden van Jaak Roelandt na tien maand afwezigheid. Op 28 mei 1978, exact een week na de legendarische bekerfinale op de Heizel tegen Charleroi kwam Rc Mechelen naar de Freethiel. De match kaderde nog in een overeenkomst die gemaakt werd bij de transfer van Heinz Schonberger van Mechelen naar Beveren.Beveren won met 4-2(Stevens, Baecke, De Baere en Schrier). Beveren testte twee jonge Nederlanders (Cornelius Schrier en Jan Blok van Krabbendijke). In het seizoen 79-80 werd op 21 december ter voorbereiding van de bekermatch tegen Winterslag een oefenpartij ingelast tegen Rc Mechelen. Bij Racing stond Fred Van Gremberghe in de ploeg. Beveren won met 2-0 met goals van Erwin Albert en FREDDY BUYL. In 86-87 won Beveren in Mechelen met 0-1 na een goal van Paul Theunis. De jonge Danny Vervoort (Sefa Herentals) stond in de basis. In 94-95 was er een dubbele ontmoeting in het kader van de Beker Ludo Coeck. Op de Freethiel werd het 4-0(2X Bogaerts, 1X Udovic, 1X Kozlov), in Mechelen won Beveren met 0-3(2X Goots, 1X Udovic). Tot slot wat SK Beveren betreft was er in 2004-2005 een 2-0 verlies voor Beveren dat twee testers in de ploeg had met een Charleroi-verleden (doelman Kevin Boon en de Guinese spits Namandian Traore).
Waasland-Beveren speelde in het seizoen 2011-2012 vriendschappelijk tegen rc Mechelen. Met goals van Onana, Verhoeven en Kielo-Lezi werd er gewonnen met 2-3. Voor KRISTOF SNELDERS werd de match een ramp, hij brak zijn enkel. Ex-Beverenspeler SADIO BA was trainer bij Rc Mechelen.

* De Nigeriaanse ex-KSK BEVEREN- aanvaller AMODOU ABDULLEI speelt sinds begin januari bij de Luxemburgse eerste klasser KAERJENG . Zeven jaar geleden speelde Kaerjeng nog Europees tegen Standard. Na het verdwijnen van KSK Beveren verhuisde Abdullei al eens naar Luxemburg, hij ging toen bij Dudelange spelen, ploeg waar nu MICHAEL CLEPKENS in doel staat.

* ZORAN KOKOT staat dicht bij een overgang naar een Canadese club. Hij onderhandelt met Ottawa Fury en Fc Edmonton (waar enkele jaren geleden Joseph-Augustin speelde). Verder heeft Kokot ook nog een aanbieding uit Maleisië op zak.

* Bij Westerlo was KAFOUMBA COULIBALY een paar weken op proef. De nu 29-jarige Ivoriaan was kortstondig lid van KSK Beveren. Hij komt uit de Academie Jean-Marc Guillou. In 2005 was hij één van de drie laatste Ivorianen die zich toen meldden op de Freethiel. Naast Kafoumba waren dat nog Erico en Gervinho. Kafoumba werd reeds aangekondigd in juli maar arriveerde pas in october. Hij speelde mee in een doublureswedstrijd tegen Anderlecht maar vertrok al terug een week nadien naar Thailand waar hij door de Academie JMG bij Bec Tero Sasana werd geposteerd. Van toen af ging het alleen maar bergop voor Kafu. Hij trok naar Bastia, speelde later voor Nice en het Turkse Kasimpasa. Kafu speelde ook 12 keer voor Ivoorkust.

RB