StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (16 februari 2015)
* KV Kortrijk-trainer YVES VANDERH AEGHE was verrassend eerlijk na de nederlaag van zijn ploeg tegen Waasland-Beveren, hij zocht geen uitvluchten. Het speelde niet veel of Yves was ooit speler van KSK Beveren. In het seizoen 1991-1992 toen Johan Boskamp trainer was en Yves bij Roeselare speelde testte hij met de Beverse beloften. Beveren organiseerde in die periode samen met PSV een internationaal beloftentornooi. In de editie 91-92 deden naast Beveren en PSV ook nog KV Mechelen, Club Brugge, Anderlecht, Antwerp, Charleroi, Standard, MVV, Ajax, Twente, Rijsel, Borussia Dortmund en Borussia Monchengladbach mee. In de match op Club Brugge die Beveren met 2-0 won dank zij twee goals van ROEL VAN DEN BERGH deed Yves Vanderhaeghe mee. Het kwam niet tot een overgang en YVES tekende voor Moeskroen, toen tweede klasser. Later speelde Vanderhaeghe ook nog voor Eendracht Aalst en Anderlecht en werd 48 keer A-ionternationaal.

* Met 15 punten voorsprong lijkt NEC Nijmegen al zeker te zijn van promotie naar de Nederlandse eredivisie. CHRISTIAN SANTOS heeft met 14 goals en 8 assists een ruim aandeel in dat succes. De aanvaller kwam vorig jaar bij WB niet aan de bak. Zijn optreden bleef beperkt tot één invalbeurt in de bekermatch op Roeselare. Voor DORDRECHT en MARVIN PEERSMAN lijkt het een kaartje retour. Peersman pakte het voorbije weekeind rood in de allerlaatste minuut. Zijn ploeg verloor met 6-1 op Utrecht.

* SAM DE MUNTER speelt sinds kort ook in Nederland. Hij verhuisde in de wintermercato van Eendracht Zele naar HOEK en vindt daar met JORDY DE JONGHE en FABIAN WILSON twee gewezen KSK Beveren-spelers terug. Nog een ex-Beveren-speler WESLEY DE SMET is bij Hoek trainer van het B-elftal.

RB