StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (23 februari 2015)
* Geen JELLE VAN DAMME bij Standard. De kapitein van de Rouches bleef op de bank. Jelle Van Damme heeft een Bevers jeugdverleden. In de periode 1993-1998 speelde hij op de Freethiel. Hij begon ooit bij Lokeren maar belandde door familiale omstandigheden in 1993 bij KSK Beveren. In '97 was hij het voetbal wat beu en wilde het als wielrenner proberen, zijn nichtje EVY VAN DAMME achterna. Evy werd een topper in het wielrennen en huwde later met Ronde van Vlaanderen-winnaar Nick Nuyens. Maar na een jaar keerde Jelle Van Damme terug naar het voetbal en herbegon bij Lokeren. Op zijn 18de verhuisde hij naar het Kiel bij Beerschot. Via de samenwerking met Ajax belandde hij in Amsterdam. Na uitleenbeurten aan Werder Bremen, Southampton en Wolverhampton belandde hij terug in België bij Anderlecht en later Standard. Jelle Van Damme speelde ook 31 matchen voor België.

* MOESKROEN is één van de concurenten van Waasland-Beveren in de strijd voor het behoud. Meestal is er maar plaats voor één Belg in de basis, PIETER-JAN MONTEYNE. Monteyne woont al een paar jaar in Melsele, zijn vrouw is onderwijzeres in Zwijndrecht en zijn twee zoons spelen in de jeugd van vierde provincialer Sporting Burcht.

* MARVIN PEERSMAN , spelend bij Fc Dordrecht kreeg na zijn rode kaart in de slotminuut vorig weekeinde vijf speeldagen schorsing en werd door zijn club naar de B-kern verwezen. Fc Dordrecht verplichtte hem ook om gedurende zijn schorsingsperiode maatschappelijk werk te verrichten.

RB