StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (16 maart 2015)
* DYLAN DE BELDER, één van de winteraankopen van Waasland-Beveren scoorde al vier keer bij de beloften. De 22-jarige aanvaller uit het Waalse Mesvin belandde al vrij vroeg bij Bergen. Hij speelde er zijn ganse jeugd op uitzondering van één seizoen, toen hij werd uitgeleend aan La Louvière. In februari 2012 debuteerde hij bij Bergen in de eerste ploeg aan de zijde van o.m. SIEBE BLONDELLE. In het seizoen 2012-13 speelde hij 22 matchen voor Bergen en werd belofteninternationaal in een ploeg met Coosemans, Junior Malanda, Mpoku, Thorgan Hazard, Maxime Lestienne, Ferrera-Carasco en Dennis Praet. Franky Dury wilde hem bij Zulte-Waregem maar kwam niet tot een akkoord met Bergen. Vorig seizoen bleef Dylan steken op 12 matchen. Hij begon het lopende seizoen nog wel bij Bergen (hij kwam in actie tegen leider St-Truiden), ging testen bij het Nederlandse RKC en Antwerp maar liet na onderling overleg eind augustus zijn contract ontbinden. Omdat hij begin augustus met Bergen al in competitie had gespeeld kon hij dus voor januari 2015 niet naar een andere club getransfereerd worden . De Belder onderhield zijn konditie in Jemappes bij een personal coach (Alfonso Pavone).

* Ex-Waasland Beverend-verdediger FRANCO ZENNARO speelt het komende anderhalf jaar in Kroatië. Na een mislukte test bij Hadjuk Split kreeg hij wel een contract bij een andere eerste klasser NK ISTRA, ploeg waar ook Krunoslav Jurcic ooit speelde.

* MURAT AKIN, de Sintniklase Turk die ooit voor KSK Beveren debuteerde in een thuismatch tegen Anderlecht veranderde in de wintermercato nog maar eens van ploeg. Hij speelt nu bij de Turkse tweede klasser Kayserispor.

* SAM DE MUNTER maakt het seizoen vol in Nederland bij HSV Hoek. Hij debuteerde al direct met twee doelpunten tegen Scheveningen. Maar dat volstond niet voor een punt want Hoek ging met 4-3 verliezen. Doelman JORDY DE JONGHE, ex-KSK Beveren kende een zeldzame mindere dag want hij ging niet vrijuit bij enkele goals.

* LUDO JANSSENS die vorig seizoen het trainerswereldje vaarwel had gezegd is dan toch op zijn beslissing teruggekomen. Hij depanneert voor de rest van het seizoen bij derde provincialer White Star Meerdonk waar zijn zoon Stijn speelt. WS Meerdonk begon het seizoen met trainer Eddy Van Bergen, die net als Ludo Janssens ook voor SK Beveren in eerste klasse speelde. Eddy Van Bergen traint momenteel vierde provincialer Olympia Rupelmonde.

* In de Nederlandse eerste divisie heeft NEC uit Nijmegen 17 punten voorsprong met nog 10 matchen te gaan. In de met 2-0 gewonnen partij tegen Telstar scoorde CHRISTIAN SANTOS opnieuw. Het is voor de ex-Waasland-Beverenspeler al de 18de treffer van het seizoen.

RB