StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (21 april 2015)
* IBOU speelde op Zulte-Waregem zijn 200ste match in eerste klasse. Ook zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau in België was op Zulte-Waregem. In het seizoen 2006-2007 debuteerde hij op de 25ste speeldag in Waregem. Het werd voor KSK Beveren een 2-1 nederlaag. De toen 20-jarige Gambiaan zag Gervinho de eer redden voor Beveren. Ibou zou dat seizoen 5 wedstrijden spelen in eerste klasse en één keer scoren, in de laatste match van KSK op het hoogste niveau, op STVV waar met 3-2 werd verloren (Dissa scoorde ook nog).

* IVAN TRICKOVSKI speelt dit seizoen bij AL NASR in Dubai. Hij scoorde er tot nu toe drie keer in twaalf matchen. Door een blessure bleef hij een tijdje aan de kant. Geruchten doen de ronde dat hij volgend seizoen terug aan de slag zal gaan bij APOEL NICOSIA uit Cyprus. Met die ploeg werd hij in 2011 landskampioen en won hij ook de Supercup. Club Brugge haalde hem daar weg in 2012 voor 1,2 miljoen euro.

* De 21-jarige JORDAN BOTAKA maakte in maart zijn debuut voor de Congolese nationale ploeg. Botaka die een dubbele nationaliteit bezit (Nederlander en Congolees), heeft een Bevers jeugdverleden. Hij werd geboren in Kinshasa, vluchtte met zijn ouders en zus naar Nederland waar hij vijf jaar lang in asielcentra verbleef (in Rijsbergen en Westland) en speelde in Nederland in de jeugdreeksen bij Westlandia en ADO Den Haag. Toen verhuisde hij met zijn ouders naar Antwerpen en sloot zich aan bij de jeugd van KSK Beveren. Nadien speelde hij ook nog voor Anderlecht, Lokeren en Club Brugge. Bij Brugge werd hij prof en uitgeleend aan het Portugese Belenenses, een team uit de hoofdstad Lissabon. Ondertussen speelde hij ook voor het Nederlandse U19-team. In 2013 ging hij aan de slag bij Excelsior Rotterdam waarmee hij 2014 naar de eredivisie promoveerde. Vorige maand werd hij voor het eerst opgeroepen voor Congo : in de Verenigde Arabische Emiraten werkte Congo een dubbel-duel af tegen IRAK. Het Congolees volkslied voor de match was een emotioneel moment voor de jonge Botaka, het was een ode aan zijn drie jaar geleden overleden vader. Vader Botaka stak al zijn vrije tijd in voetballen met zijn zoon en droomde van een profcarrière voor Jordan...die kwam er maar vader Botaka was ondertussen overleden aan maagkanker. Met zijn club Excelsior is de redding bijna zo goed als zeker en haalde hij ook de halve finales van de KNVB-beker (waar met 3-0 werd verloren in Groningen).

* De gewezen KSK Beverenspits IVAN BOZIC verhuisde vorige maand van het Chinese Bejing naar ORDABASY, een topclub in Kazakstan. De nu 31-jarige Kroatische spits kwam in de zomer van 2006 naar de Freethiel. Hij maakte wel wat indruk in de spits maar was maanden out met een zware achillespeesblessure. Hij bleef dan ook steken op 17 competitiematchen in eerste klasse. Na de degradatie van Beveren in 2007 vertrok hij terug naar eigen land om er aan de slag te gaan bij Rijeka. In Kroatië speelde hij ook nog voor Dragovoljac. Tot drie keer toe waagde Bozic zich aan een Chinees avontuur, telkens bij tweede klassers : Yanbian Baekdu Tigers, Guizhou Zhicheng en recentelijk Bejjing Baxi dat haar matchen speelt in de schaduw van het legendarische Vogelnest in een stadion dat tijdens de Spelen werd gebruikt als opwarmingsterrein voor de atleten. Ivan vervolgt nu zijn loopbaan bij Ordabasy, een ploeg uit SHYMKENT, een stad in het zuiden van het land dicht bij Oezbekistan. Shymkent is de derde stad in het land na Alma-Ata en Astana en telt 650.000 inwoners. Ordabasy en Bozic zijn al zeker van Europees voetbal in het seizoen 2015-16.

* De BEKER VAN BEVEREN gaat terug door op één dag. Op de terreinen van KSK Kallo zal op 23 augustus de Beker doorgaan voor U23-teams (die wel 3 oudere spelers mogen opstellen). De vorige editie werd gewonnen door YB SK Beveren.

RB