StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (31 mei 2015)
* Niet alleen de spelerskern maar ook de trainersstaf zal er volgend seizoen op de Freethiel heel anders uitzien. Naast Guido Brepoels verdwijnen ook T2 WIM DE CORTE en ALEX CZERNIATINSKY en beloftentrainer TIM BAVRE. Met de 60-jarige HERMAN VERMEULEN komt er alleszins een ervaren assistent voor Stijn Vreven. Herman Vermeulen werd in Temse geboren maar vertoefde tijdens zijn jeugd in Duitsland omdat zijn vader beroepsmilitair was. Het was ook bij Duitse amateurclubs dat hij in 1987 zijn trainersloopbaan begon. Sinds 1991 is hij terug actief in België bij achtereenvolgens Patro Eisden, Kermt, AA Gent, KV Oostende, STVV, Lierse en OHL . Tussendoor was hij met Trond Sollied ook werkzaam bij het Griekse Olympiakos en het Turkse Elaziqspor.

* Ex-spits AMIDO BALDE werd door Guinee-Bissau opgeroepen voor de interland tegen Zambia. Voor Baldé liep zijn avontuur bij het Israelische Hapoel Tel Aviv ook uit op een sisser. Hij begon wel goed maar belandde al vlug op de bank. Hij keert dus terug naar Celtic waar hij in 2013 succesvol startte. Eén van zijn eerste matchen was in het Ierse Dublin waar hij in het gloednieuwe AVIVA-stadion voor 51.000 kijkers met Celtic de "DUBLIN DECIDER" won tegen Liverpool. Celtic en Liverpool hebben in Ierland veel fans en daarom werd in Dublin die galamatch betwist. Baldé zorgde voor de enige treffer van de partij, hij klopte Simon Mignolet en Celtic mocht met de trofee naar huis. Later speelde hij ook nog drie matchen met Celtic in de Champions League.

* LUC AUDENAERT promoveerde met Kemzeke via de eindronde naar eerste provinciale. In de basis in de beslissende match o.m. YVES KABWE-KAZADI die als jonge snaak nog met Beveren in tweede klasse speelde.

* ZINHO CHERGUI verhuist volgend seizoen naar vierde klasser St-Gillis. Het afgelopen jaar was hij actief in derde klasse bij Bornem.

* In het Antwerpse provinciale voetbal kon TURK SPORT via eindrondes promoveren naar derde provinciale. Routinier in de ploeg is de ondertussen 37-jarige TOM DE JONGHE. Hij is de zoon van François De Jonghe, gewezen fysical-trainer van SK Beveren en Magda Present, veelvoudig Belgisch atletiekkampioene. Tom speelde tot zijn 24ste op de Freethiel en was vele jaren kapitein van de Beverse doublures. Nadien speelde hij voor Waeslandia Burcht (toen nog uitkomend in nationale), Schoten(2 j), Berchem(1j), Fc Wilrijk(3j), 's Gravenwezel(4j) en nu al 2 seizoenen Turk Sport. Tom heeft zelfs een paar wedstrijden (vriendschappelijk) met het Beverse eerste elftal op zijn palmares. Zo was hij er o.m. bij in het seizoen 96-97 toen Beveren, in het kader van de overgang van doelman PETER MAES, Standard partij gaf op de Freethiel. Het werd toen 1-1, Maurice Van Ham scoorde voor Beveren en de nieuwe Standardcoach AAD DE MOS maakte zijn eerste acte de présence voor de Luikenaars. Ondanks zijn leeftijd zal Tom ook volgend seizoen nog actief zijn bij Turk Sport.

RB