StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (29 juni 2015)
In Ijsland startte de nieuwe competitie in april. KASSIM DOUMBIA die bij Haffnarfjordir speelt was de eerste vier matchen geschorst. Die schorsing was nog een gevolg van het dramatische slot van het vorige seizoen. In blessuretijd verloor Haffnarfjordir daar de titel toen het volledig onterecht een strafschop tegen kreeg in de match tegen Stjarnan nadat Doumbia een correcte tackle uitvoerde. Kassim was in alle staten en gaf de referee na de match een duw waardoor hij nog rood kreeg. Doumbia heeft wel een knap seizoen achter de rug en heeft dan ook heel wat krediet opgebouwd. Op de vijfde speeldag, na zijn vier weken schorsing, stond hij dan ook gewoon in de basis. Hij bedankte voor het vertrouwen met een doelpunt tegen, uitgerekend de kampioen van vorig jaar ,STJARNAN. Het werd 1-1 in Stjarnan en Haffnarfjordir blijft leider in Ijsland. Doumbia zal met zijn team de Europa League betwisten.

Wie ook deze zomer Europees voetbal zal spelen is gewezen spits ZORAN KOKOT.Hij was tot de laatste speeldag in de running voor de titel in Bosnië met zijn club Zeljeznicar maar het was uiteindelijk FK Sarajevo (het team van de nieuwe Kortrijk-eigenaar, de Maleisier Vincent Tan) dat landskampioen werd. Kokot zelf scoorde acht keer.

Gewezen Beverse jeugdspeler KABBA MODU CHAM (zijn moeder is van Griekse origine,zijn vader van Gambia) tekende een profcontract bij de kersverse tweede klasser COXYDE. Kabba die geboren werd in Antwerpen speelde ook nog voor VW Hamme, KV Mechelen, St-Truiden en het Schotse Greenock Morton. Het afgelopen half jaar onderhield hij zijn conditie bij YB SK Beveren. Hij debuteerde deze week in Koksijde tegen Westerlo.

Gewezen KSK Beveren-verdediger MARVIN PEERSMAN heeft een driejarig contract getekend bij het Nederlandse CAMBUUR uit Leeuwarden. De afgelopen drie seizoenen was Marvin actief bij Fc Dordrecht waarmee hij promoveerde naar de eredivisie. Het verblijf van Dordrecht bleef beperkt tot één seizoen want de club kon de degradatie niet ontlopen. Peersman blijft door zijn overgang naar Cambuur wel op het hoogste niveau actief. Het wordt wel een hele ommekeer in zijn leven want tot nu toe bleef hij in Antwerpen wonen, maar Leeuwarden is wel een eindje weg.

* AMIDO BALDE, nog onder contract bij Celtic tot 2017 speelt het komende seizoen bij de Franse tweede klasser FC METZ.

RB