Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (21 juli 2015)
* De voorbije week kwamen weer wat ex-Beveren en ex-WB-spelers in actie in de diverse Europa-cups.
Maccabi Tel Aviv verloor verrassend bij het Maltese Hibernians met 2-1, BARAK BADASH bleef op de bank. Nog in de Champions League verloor Fc Astana met 1-0 van Maribor, bij Astana was er een basisplek voor GEORGHI ZHUKOV. Ook ABOUBACAR OUMAROU stond in de basis bij Partizan Belgrado dat met 1-0 won van Dila Gori.

* In de Europa League won ZORAN KOKOT met 0-1 bij het Hongaarse Ferencvaros. Als Kokot die voorsprong kan behouden in de terugmatch kan hij nog eens afzakken naar België want Standard is de volgende tegenstander. VITO PLUT zorgde bijna voor de verrassing door bij het Engelse WEST HAM tot in de blessuretijd de 0-0 op het bord te houden. UIteindelijk scoorde West Ham toch nog de 1-0 tegen Plut's team, BIRKIRKA RA uit Malta. KASSIM DOUMBIA ten slotte gaf in de tweede helft nog een 1-0 voorsprong uit handen, deels omdat het een hele tijd met tien verder moest tegen Inter Baku...Doumbia speelde de volle negentig minuten.