StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (24 juli 2015)
* Twee ex-Beverse spelers speelden deze week voorrondes van de Champions League. En beiden gaan door naar de volgende ronde. Aboubacar OUMAROU scoorde voor Partizan Belgrado bij het Georgische Dila Gori , het werd uiteindelijk nog 0-2 en Oumarou mag volgende week aan de bak tegen het Roemeense Steau Boekarest. GIORGHI ZHUKOV won met Fc Astana verrassend met 3-1 van Maribor, volgende week is het Finse HJK Helsinki de tegenstander. Ook Maccabi Tel Aviv, zonder de geblesseerde BARAK BADASH wist zicht te kwalificeren en komt uit tegen het Tsjechische Pilzen.

* In de Europa League vonden we ook drie ex-spelers terug. ZORAN KOKOT scoorde de eerste goal voor Zeljeznicar Sarajevo tegen Honved Boedapest, het werd nog 2-0 en hij is volgende week op bezoek bij STANDARD LUIK. Voor wie het al mocht vergeten zijn, ZORAN KOKOT scoorde de allerlaatste goal uit de geschiedenis van KSK BEVEREN . VITO PLUT was met het Maltese BIRKIRKARA dicht bij een stunt.
Tegen West Ham United sleepte het verlengingen uit de brand. In London verloor het in de slotminuten met 1-0 maar in Malta won het dan weer met dezelfde cijfers zodat er verlengingen aan te pas kwamen. Daarin werd niet meer gescoord. Strafschoppen moesten beslissen, VITO PLUT trof raak maar een van zijn medemaats faalde zodat West Ham verder mag. Ook KASSIM DOUMBIA en het Ijslandse Hafnarfjordir sleepte verlengingen uit de brand. Na een 1-2 nederlaag thuis tegen Inter Baku werd het in Baku 1-2 voor Hafnarfjordir. In de verlengingen scoorde Baku nog en was het over voor Doumbia en co.

* Fc Zurich, de ploeg van YAPI YAPO komt volgende week in actie tegen Dynamo Minsk. Yapi herstelt nog altijd van een zware blessure na een horror-tackle tien maand geleden.

* MOHAMMED MESSOUDI, die een deel van zijn jeugdopleiding op de Freethiel kreeg - Beveren haalde hem destijds weg bij SK Hoboken - speelt de komende twee seizoenen bij de Marokkaanse topper Raja Casablanca.

RB