StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (1 augustus 2015)
* Waasland-Beveren startte met NEGEN nieuwe spelers op Anderlecht, een absoluut record. Ter vergelijking, vorig seizoen stonden er in de openingsmatch van de competitie maar drie nieuwelingen in de basis (David Hubert, Wouter Corstjens en Ibou). Het seizoen daarvoor waren het er zeven en bij de overgang van tweede naar eerste klasse kregen vijf tweede klassers het vertrouwen en waren er dus ook maar zes nieuwkomers.

* In het Europees voetbal deze week behield ZORAN KOKOT en zijn team Zeljeznicar een goede uitgangspositie na de 2-1 nederlaag op Standard. Kokot kreeg al vroeg een gele kaart en werd tien minuten voor tijd vervangen toen de stand al op 2-1 stond.

* HJK Helsinki met de nieuwe Beverse aanwinst VALTTERI MOREN in de basis speelde 0-0 gelijk tegen Fc Astana waar ook gewezen Beveren-jeugdspeler Georghi Zhukov een ganse match speelde. Nog een andere Beverse jeugdspeler BOLI BOLINGOLI scoorde voor Club Brugge op Panathinaikos. Ababoucar Oumarou speelde met Partizan Belgrado 1-1 op het veld van Steau Boekarest en behoudt ook alle kansen op kwalificatie.

* In de eerste ronde van de Belgische beker was er o.m. de heropstart van het nieuwe RWDM. Die ploeg kocht het stamnummer van Standaard Wetteren en mag dus in vierde klasse beginnen. Voor de beker kreeg het het Wase Avanti Stekene op bezoek. RWDM-icoon JAAK TEUGELS gaf de aftrap, er waren 700 toeschouwers. . Het werd uiteindelijk 1-0 voor de Brusselaars. Stekene-doelman GLENN PIESSENS die in het seizoen 2007-2008 1 match voor KSK Beveren in tweede klasse speelde kon zijn netten lang ongeschonden houden. Ook gewezen beloftespeler van WB, Joell De Smet was van de partij bij Avanti. Bij RWDM vonden we ook een oud-gediende van de Waasland Beverenbeloften, KARIM EL OUAHIDI.

* Nog in de Belgische Beker won JV Kruibeke in extremis van Drongen door goals van ILIAN SMOLDERS en TROY RENSING, beiden hebben ook een Bevers jeugdverleden.

* ROEL VAN HEMERT had ooit een kortstondige passage op de Freethiel. Hij startte dit seizoen nog de voorbereiding bij de nieuwe tweede klasser Deinze maar stapte uiteindelijk over naar CAPPELLEN waar hij meer speelkansen zal krijgen. Na zijn kort WB-verblijf was de nu 30-jarige Nederlander nog actief bij Visé, KV Turnhout en Deinze.

RB