StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (23 september 2015)
* Voor het eerst sinds 2011 mag Waasland-Beveren de bekercampagne nog eens thuis starten. In 2011 kreeg het op de Freethiel derde klasser Geel-Meerhout op bezoek. WB had toen verlengingen nodig om door te stoten naar de volgende ronde.
Met twee goals van HERVE ONANA en eentje van JAN MASUREEL werd het uiteindelijk 3-1. Voor de editie 2015-2016 wordt een andere derde klasser de tegenstander, FC DENDER. Dender wordt getraind door Emilio Fererra. De Spaanse Belg kreeg in 1999 als 32-jarige onverwacht de kans om te debuteren op het hoogste niveau als trainer van KSK Beveren. Op 1 november 1999 verving hij op de Freethiel Stanny Gzil. Als speler was hij actief bij de jeugd van Anderlecht, later voetbalde hij voor Aalst, Wolvertem, Stade Leuven en Seraing. In 1992 werd hij trainer van Ganshoren en RR Brussel, trok later met Leo Beenhakker voor een jaartje naar Mexico. Hij keerde terug naar België om voor Rc Jet Waver en SK Lombeek te gaan werken. Emilio bleef bijna twee jaar op de Freethiel.... zijn naam was gemaakt en hij ging later nog aan de slag bij RWDM, Lierse, Brussels, La Louvière, Club Brugge, Lokeren en Rc Genk. In het buitenland werkte hij voor drie Griekse clubs : Skoda Xanthi, Panthrakikos en Panionios en ook nog voor Al Shabab. Sinds december 2014 is hij TD bij Dender. Ook de keeperstrainer bij Dender is een monument van het Belgisch voetbal : JACKY MUNARON.

* De topschutter bij Dender, ESTEBAN CASSAGOLDA is ook geen onbekende op de Freethiel. In 2011 was hij testspeler bij Waasland-Beveren (hij speelde met de beloften op Oostende en Heist). De Spaanse Belg Cassagolda kreeg zijn jeugdopleiding bij Brussels waar hij in de eerste ploeg debuteerde op zijn 19de in 2006. Hij speelde later nog voor Diegem, Rc Mechelen, het Schotse Motherwell (12 wedstrijden) en Union. Onlangs scoorde hij voor Dender vier keer in competitie tegen zijn ex-club Rc Mechelen.

* FC DENDER is nog steeds ongeslagen na zeven speeldagen in derde klasse. Het heeft heel wat spelers rondlopen met internationale ervaring.
Achteraan KEVIN NICAISE, momenteel nog steeds internationaal voor Tsjaad en ex-speler van Bergen, Union, La Louvière en RWDM. Ook JENS PODEVIJN (ex-Aalst) speelde in het buitenland, nl. bij Willem II. Verder is er nog de Algerijn MEHDI TERKI (ex-Constantine, Bergen en Gent), FABRICIO FERNANDEZ uit Uruguay, de Brit ADAM BURNABY die bij het Amerikaanse Washington DC speelde en last but not least PATRICE DIMBALA (ex-Aalst, Gent, Kortrijk, Moeskroen en Doornik). Dimbala wiens belangen worden behartigd door gewezen KSK Beverenspits Yves Essende heeft ook vier Griekse teams op zijn palmares staan : Tripolis, Levadiakos, Gianina en Panionios.

RB