StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (1 oktober 2015)
* In de Champions League moest AA Gent naar Rusland om er Zenith St-Petersburg partij te geven. Gent, nog steeds zonder de langdurig geblesseerde GERSHON ging er vol met 2-1 ten onder. In de Beverse voetbalgeschiedenis vinden we EEN Russische tegenstander. In de voorbereiding van het seizoen 1987-1988 was TORPEDO MOSKOU de tegenstander van Beveren op het RUBENSTORNOOI in Antwerpen.
Torpedo Moskou was die periode gelinkt aan de Russische auto-industrie en was toen een topper. Het afgelopen jaar haalde het de kwartfinales van Europacup II door o.a. Stuttgart uit te schakelen. Het team dat Beveren partij gaf telde zeven Russische internationals. Bekendste was de doelman DIMITRI CHARIN die later nog bij Chelsea en Celtic zou spelen. Andere internationals waren Boris Pozdnyakov, Serge Prigoda (die later naar Zweden zou trekken en er nu nog trainer is), Yuri Savichev ( speelde nadien nog bij Olympiakos, Saarbrucken en Sankt-Pauli), Sergey Shavlo (belande nadien in Oostenrijk), Nikola Pisarev( speelde ook nog voor Winterthur, het Spaanse Merida en Sankt Pauli) en Igor Chugainov. Nog een bekende naam maar geen internationaal was Aleksandr Polukarov die op zijn 32ste Rusland verliet en nog zeven jaar succesvol was in Israël.
Beveren verloor op het Kiel kansloos met 0-4. Het bleef lang 0-0 maar de match kantelde toen DANNY PFAFF een rode kaart kreeg. Naast Beveren en Moskou deden ook nog Beerschot en Sparta Rotterdam mee aan het Rubenstornooi.

* Nog in de Champions League verloor AS Roma van BATE uit Wit-Rusland met 3-2. GERVINHO scoorde voor de Italianen.


* HRVOJE CALE, nog steeds op zoek naar een club testte de afgelopen week bij de Duitse tweede klasser Munchen 1860.

RB