StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (14 oktober 2015)
* Eind september begon in Congo ook de voetbalcompetitie. Nieuwkomer daar is de gewezen Beverse Ivoriaan ZITO. Hij stapte over van het Griekse Levadiakos naar de Congolese topclub DARING CLUB MOTEMA PEMBE uit Kinshasa. Met 22 landstitels is het één van de meest gelauwerde teams uit Congo. Het is geen toeval dat de 30-jarige Zito bij DCMP gaat spelen. Zito is één van de vier ex-Le Mansspelers die in Kinshasa aan de slag gaat. Ex-Le Mans-voorzitter , de Franse zakenman Henri Legarda is sinds deze zomer vice-president geworden bij DCMP Kinshasa.

* In andere landen eindigde dan weer de voetbalcompetitie. Zo ook in ViĆ«tnam waar het een happy end weer voor MOUSSA SANOGO. De Ivoriaanse spits die meer dan een seizoen out was na een zware blessure en operatie zat lang zonder club. Sanogo liep die blessure op bij de Viëtnamese eerste klasser VISSAI NINH BINH. Tijdens zijn revalidatie werd de club wegens omkoperij uit competitie genomen. Na de heenronde van de zopas geëindigde competitie kon hij uiteindelijk toch aan de slag bij een andere eerste klasser HOANG ANH GIA LAI, een ploeg die speelt in Pleiku, in het zuiden van Viëtnam. Dat Sanogo daar terecht kon is geen toeval want de club werkt samen met de Academie JMG in Viëtnam. Trainer is trouwens Guillaume Graechen, een Fransman die in de periode van JM Guillou in Beveren ook wel eens werd genoemd als trainer bij KSK. Sanogo begon sterk bij Gia Lai, dat na de heenronde laatste stond. Hij scoorde drie keer in de eerste wedstrijden. Drie speeldagen voor het slot was het behoud verzekerd. Ook op de laatste speeldagen kon Sanogo nog eens scoren zodat zijn doelpuntentotaal op vier kwam te staan. Topschutter in de Viëtnamese competitie werd een andere bekende, nl. ex-Lokerenspeler PATIYO TAMBWE(18 goals). Bij de zware blessure van Sanogo werd hij door Ninh Binh binnengehaald om Moussa te vervangen en na de likwidatie van Ninh Binh kwam hij bij BHTS QUANG NAN terecht. In de zomer van 2012 was de Congolees nog op proef bij Waasland-Beveren. Hij speelde mee in de voorbereiding op Zele (0-4, 1 goal van Tambwe), op Damme(0-5, 1 goal), trok mee naar het oefenkamp in het Nederlandse Delden en was er ook nog bij in de oefenwedstrijden tegen een Turkse selectie in Nederland(0-7, 1 goal), Nordsjaelland, Otelul Galati, Zulte, Melsele(2 goals) en Hamme. Met 8 testwedstrijden is hij ongetwijfeld recordhouder in de Beverse voetbalgeschiedenis.

* In Ijsland was HAFNARFJORDIR, de club van gewezen WB-verdediger KASSIM DOUMBIA twee speeldagen voor het einde al zeker van de titel . Doumbia is er een vaste waarde, zo speelde hij het afgelopen anderhalf jaar al TIEN Europese matchen voor Hafnarfjordir. Ook in competitie mag hij rekenen op een vaste stek, al miste hij vijf matchen door een schorsing. Zijn contract loopt tot eind december 2015.

RB