StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (26 oktober 2015)
* In het Europese voetbal vorige week stonden Gervinho (Leverkusen-Roma 4-4), Zhukov (Atletico Madrid-Astana 4-0) en Toure (Manchester City-Sevilla 2-1) in de basis bij hun respectievelijke teams. Oumarou was er niet bij Partizan Belgrado, daardoor was ook zijn wederoptreden voor de nationale ploeg eerder deze maand uitgesteld. In Legia Warschau-Club Brugge zorgde invaller TRICKOVSKI voor de assist bij de gelijkmaker.

* In de Maltese eerste klasse is ex-WB-spits VITO PLUT topschutter op dit moment met zes goals. Plut speelt bij BIRKIRKARA.

* AMIDO BALDE, tegenwoordig in Franse loondienst bij Metz stond deze maand in de basis bij de nationale ploeg van GUINEE-BISSAU. Hij verloor met 1-3 van Liberia.

* JEFFREY RENTMEISTER die het seizoen begon bij White Star Brussel verhuisde in september naar een andere tweede klasser, SERAING waar Alex Czerniatinsky trainer is.

* De Litouwer TOMAS DANILEVICIUS zette vorig jaar een punt achter zijn voetballoopbaan. Met 71 interlands op zijn palmares staat hij in de top drie in zijn land. Hij heeft nu het voetbal vaarwel gezegd en is aan de slag gegaan als vastgoedmakelaar in het Zwitserse Lugano. Als 17-jarige verliet hij Litouwen en kwam toen in Beveren terecht. Nadien kwam hij uit voor Club Brugge, Dinamo Moskou, Lausanne, Arsenal, Dunferline, terug Beveren, Livorno, Avellino, Bologna (waar zijn dochtertje LIEPA werd geboren), Grosetto, Juve Stabia, Latina, Parma en het Sloveense Gorica waar hij in 2014 zijn loopbaan afsloot.

RB