StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (14 december 2015)
* GREG VAN AVERMAET was in de laatste thuismatch tegen Standard eregast en gaf de aftrap. Zijn verleden als doelman bij de jeugd van KSK Beveren is algemeen gekend. Zijn concurrent voor een plaatsje onder de lat was toen DAVINO VERHULST. Greg Van Avermaet stond zelfs één keer in de basis in een vriendenwedstrijd tussen Temse en een Beverse selectie (een mengeling van beloften en spelers uit de eerste ploeg). Samen met Greg stonden toen ondermeer , in november 2003, Kristof Lardenoit, David Lebras, Anouar Bou-Sfia, Igor Lolo, Ndri Romaric, Abdoulaye Junior en Bjorn Vleminckx aan de aftrap. Beveren won met 1-2 na goals van Lolo en Vleminckx.
Junior, Lolo en Romaric debuteerden toen voor Beveren, vooral Romaric maakte heel wat indruk op Temse.
Voor Greg Van Avermaet zelf werd het één van zijn laatste wedstrijden als doelman. In 2004 koos hij definitief voor het wielrennen...een logische beslissing want zijn vader Ronald en BEIDE grootouders waren in het verleden ook allemaal profrenner geweest. Greg dankt zijn voornaam ook al aan een coureur, Greg Lemond.
Greg Van Avermaet won dat eerste seizoen al direct drie koersen en anderhalf jaar na zijn debuut werd hij al geselekteerd voor het WK beloften in Madrid.

RB