StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (8 januari 2016)
* Waasland-Beveren begon 2016 met een weekje oefenkamp in het Spaanse SAN PEDRO DEL PINATAR, gelegen in de provincie Murcia, iets ten zuiden van Benidorm.

* Waasland-Beveren ontstond in 2010 en gaat dus zijn zesde winter in. De eerste twee jaren, toen de club in tweede klasse actief was, was er van een winteroefenkamp geen sprake...er was ook geen winterstop in tweede afdeling. In het derde jaar, begin januari 2013 trok het team voor zes dagen naar het Turkse SIDE. Na de terugkeer naar België was een oefenmatch gepland op KSV Temse maar die partij werd geannuleerd door het gure winterweer.

* In januari 2014 werd een vierdaagse winterstage georganiseerd in eigen land, nl. in domein Westhoek in Oostduinkerke. Het terrein van derde provincialer KSV Nieuwpoort werd gebruikt om te trainen. Er wordt geoefend tegen tweede klasser SV Roeselare en na de match wordt de verjaardag van trainer Bob Peeters gevierd.

* Vorig seizoen werd de winterstage op de Freethiel zelf georganiseerd, de spelers en trainersstaf verbleven in Motel Beveren. Er was een oefenwedstrijd achter gesloten deuren op Puyenbeke tegen Rc Mechelen (uitslag 2-1). De match had plaats in slechte weersomstandigheden (regen en felle rukwinden) en OUMAROU tradt wederop na maanden afwezigheid.

* Buitenlandse winterstages zijn een redelijk recent fenomeen. Wat SK Beveren betreft werd de allereerste ooit georganiseerd door JOHAN BOSKAMP in januari 1992 toen sponsor PIONEER de selectie een stage aanbood in het Spaanse ESTEPONA (nabij Marbella). Er werd gelogeerd in het Atalyapark en PSV werd er verslagen met 0-1 na een goal van DIRK THOELEN. De opvolger van Boskamp, JOS DAERDEN bleef het jaar daarop in eigen land en hield zijn winterstage in Wenduine. Door de vrieskou waren de oefenvelden onbespeelbaar en werd er constant op het strand getraind. In januari 1994 was er een vierdaags verblijf in het Zeeuwse Aardenburg. De oefenpartij tegen Dendermonde kon niet plaats vinden wegens de vrieskou.

* Na 6 jaar was er in januari 2000 nog eens een buitenlands winterkamp : plaats van gebeuren was dit maal TERRASINI in Sicilië. Er wordt geoefend tegen de Italiaanse vierde klasser ALCAMO (1-1, goal Bart Van Den Eede) en er is een tester mee, de Argentijn Christian Acevedo (die nadien een contract krijgt). Meest memorabele winterstage wast allicht die in het Franse GERARDMER in januari 2006. Het ski-oord in de Vogezen ontving er SK Beveren met daarbij 11 Ivorianen die voor het eerst in hun leven sneeuw zagen, het leverde hilarische beelden op. Naast veel plezier maken werd er ook nog geoefend tegen het Luxemburgse Grevenmacher. Het was meteen het laatste winteroefenkamp van KSK Beveren uit de geschiedenis.

RB