StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (10 februari 2016)
* GERVINHO ruilde verrassend de Italiaanse topclub AS Roma in voor de Chinese club HEBEI CHINA FORTUNE. Hebei is één van de clubs die dit jaar wist te promoveren. Volgens de webside van JM Guillou betaalden de Chinezen 16 miljoen euro voor de 28-jarige Ivoriaan. Ze gingen daarmee fiks over het bod van Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten (die 13,5 miljoen euro wilden betalen). Gervinho zelf strijkt jaarlijks 8 miljoen euro op, hij tekende een contract voor drie seizoenen.

* In de derde klasse A lijkt het een spannende strijd te worden voor de titel tussen drie gewezen eerste klassers, nl. Dender, getraind door ex-Beverenspeler (en ook gewezen Beveren-coach) THIERRY PISTER, Eendracht Aalst (waar DIRK GEERAERD nu de lakens uitdeelt) en UR La Louvière-Centre.
Laatstgenoemde ploeg wordt getraind door Dante Brogno. Het team versterkte zich fors tijdens de wintermercato. Het haalde ondermeer twee aanvallers binnen met een Waasland-Beverenverleden, nl. HERVE ONANA die bij tweede klasser Union weinig aan de bak kwam en DUGARY NDABASHINZE, de Burundees die vorig seizoen bij Tubeke speelde, ook al onder trainer Dante Brogno. In juli 2012 zorgde Dugary voor de allereerste assist van Waasland-Beveren in de eerste klasse, in de partij op Club Brugge (Augusto Da Silva scoorde). Twee weken later scoorde Dugary op Standard zijn enige competitiegoal voor WB.

* ALEC LUYCKX werd door Waasland-Beveren voor zes maand verhuurd aan derde klasser Cappellen. Alec miste zijn start niet want Cappellen haalde twaalf op twaalf en in de met 1-0 gewonnen partij tegen Sprimont zorgde hij voor de winnende treffer.

* Ondanks twee zeges op rij werd gewezen SK Beveren-verdediger OLIVIER SURAY ontslagen als trainer bij vierde klasser LEOPOLD UCCLE (hij was er al sinds 2012 aan de slag). Leopold Uccle is één van de oudste clubs van het land, het draagt stamnummer VIJF.

* Ex-KSK Beverenspits Zoran Kokot verhuisde in januari naar de Montenegrijnse eerste klasser MLADOST PODGORICA, ploeg uit de hoofdstad Podgorica, het vroegere Titograd. Veel ploegen in de Balkan hebben het voorvoegsel Mladost, wat jeugd betekent. Kokot miste zijn start niet want in zijn eerste match scoorde hij al direct tegen FK Lovcen Cetinje (2-0). Al was het maar een vriendschappelijk treffen, het was er één met een historisch kantje want Cetinje was de historische hoofdstad van het vroegere koninkrijk Montenegro en Podgorica is de nieuwe hoofdstad na de onafhankelijkheid van Montenegro in 2006. Mladost Podgorica begint de terugronde met negen punten voorsprong zodat de kans groot is dat we Zoran Kokot ook volgend jaar zullen zien in de voorrondes van de Champions League. De winterstop duurt in Montenegro langer dan bij ons zodat Kokot met zijn team nu in Antalya zit om de terugronde voor te bereiden.

* GUIDO BREPOELS is opnieuw trainer, hij gaat aan de slag bij vierde klasser ESPERANZA PELT.

RB