StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (25 februari 2016)
* Waasland-Beveren kon nog nooit punten pakken tegen Anderlecht...nu lukte het wel en het werden zelfs drie punten. Het is van mei 2003 geleden dat Anderlecht op de Freethiel het onderspit moest delven. Toen, op de laatste speeldag van de competitie waarin Anderlecht tweede eindigde, won Beveren met 3-0 na goals van Zezeto, Yapi Yapo en KRISTOF LARDENOIT. Laatstgenoemde was trouwens een aandachtig toeschouwer op de E-tribune afgelopen zondag. Het werd toen een tumultueuze match die in het slot uiteindelijk werd stilgelegd omdat ontevreden Anderlechtsupporters het veld bestormden. Ondanks duidelijke camerabeelden werd GEEN enkele Anderlechtfan naderhand bestraft...een schande en het zoveelste bewijs dat er bij de KBVB met verschillende maten en gewichten werd en wordt gewerkt.

* ALEX CZERNIATINSKY begon het seizoen bij tweede klasser Seraing maar werd er na elf speeldagen ontslagen. Lang bleef Alex niet zonder werk want sinds enkele weken is hij trainer bij traditieclub CLUB LUIK dat in derde klasse speelt. Hij vervangt er ex-Standardspeler Alain Bettagno.

* MOHAMMAD GHADIR en het Waasland gaat niet goed samen. Nadat Ghadir in Beveren al mislukte, vooral door blessures, liep het ook bij Lokeren mis. In augustus 2012 leende WB hem van Hapoel Haifa maar hij speelde amper zes matchen en keerde terug naar Israël waar hij opnieuw de pannen van het dak speelde. Lokeren betaalde afgelopen zomer een pak geld voor de aanvaller maar verhuurde hem in januari aan de verrassende leider in de IsraĆ«lische competitie, HAPOEL BEER SHEVA.

* In het seizoen 1995-96 sloot Beveren haar oefencampagne af met een vriendschappelijk treffen op de Freethiel tegen Hapoel Beer Sheva. Ondanks het feit dat Beer Sheva Europees speelde (het schakelde in de eerste ronde Tirana uit Albanië uit maar verloor nadien zwaar van Barcelona) won Beveren met 4-0 na goals van Goots, Jurcic en twee keer HERVE VAN OVERTVELT. In die matchen werden LAMBERT SMID en de Serviër Goran Krsmanovich getest. Beveren won wel overtuigend haar laatste voorbereidingsmatch maar het seizoen zou desastreus eindigen met een voorlaatste plaats en degradatie.

* Ook GAL SHISH is teruggekeerd naar Israƫl. De linkerflankverdediger die door zijn sterk seizoen bij Waasland-Beveren (12-13) in augustus 2013 een lukratieve transfer versierde naar het Oekraiense VOLYN LUTSK speelt sinds 1 februari bij Hapoel Tel Aviv. Ondanks de oorlogssituatie in Oekraiene bleef Gal al die tijd bij Volyn. Lutsk ligt dan ook in het noordwesten van het land, ver weg van alle oorlogsgeweld.

* Nadat ZORAN KOKOT al scoorde in zijn eerste match voor zijn nieuwe club, het Montenegrijnse Podgorica, deed hij dat nog eens over in Antalya waar Podgorica met 1-0 won van de Georgische landskampioen DILA GORI.

RB