StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (19 maart 2016)
* Het voetbal in China explodeert...volgens kenners zal het land over tien jaar meedoen voor de wereldtitel. In China is de nieuwe competitie pas begonnen. Er werd voor niet minder dan 317 miljoen euro aan transfers gedaan. In deze rubriek kon U reeds lezen dat Gervinho AS Roma verruilde voor Hebei China Fortune. Hij miste zijn start niet want op de openingsspeeldag scoorde hij de winnende treffer en zo won Hebei met 1-2 van Guangzhou. Hij is niet de enige ex-Freethielspeler die op Chinese bodem actief is. Ook de Kameroener ABOUBACAR OUMAROU koos voor een Aziatisch avontuur. Na een succesvolle heenronde met Partizan Belgrado waarmee hij in de Champions League en Europa-League niet minder dan ZES goals maakte (in 13 competitiematchen scoorde hij ook nog 3 keer). Oumarou verhuisde naar tweede klasser SHENZHEN RUBY (de eigenaars van de club, zakenlui uit Hongkong, betaalden 1,2 miljoen euro aan Partizan en de Serviërs krijgen ook nog 10 % bij een latere transfer). China is voor Oumarou geen onbekend land. Hij was eerder actief daar bij Yanbian en Guangzhou.
Op zijn 18de, in 2005 trok Oumarou reeds naar China en tekende er een profcontract bij tweede klasser Yanbian, een autonoom Koreaans prefectuur in het noordoosten van China (ook ex-KSK Beverenspits Ivan Bozic speelde er ooit).
Oumarou speelde er zich in de kijker en kon in 2006 een stapje hoger zetten, bij een eerste klasser Guangzhou waar hij twee seizoenen lang ploegmaat was van nog een andere ex-Beverenspeler LEE SANG IL. In januari 2009 verliet de Kameroener China en begon aan een succesverhaal in Servië bij achtereenvolgens Rode Ster Belgrado, OFK Belgrado en Vojvodina. Oumarou wordt op 1 april 29 jaar.

* Ex-WB-middenvelder RACHID FARSSI speelt niet langer bij de Marokkaanse topclub FAR RABAT. Hij speelt de terugronde van dit seizoen bij tweede klasser Verbroedering Geel waar ook zijn broer actief is. Farssi komt uit de jeugdwerking van Rc Genk en speelde in het seizoen 2012-2013 26 competitiematchen voor Waasland-Beveren dat hem in de zomer van 2012 weghaalde bij Westerlo. Na een éénjarig avontuur op de Freethiel verhuisde hij naar Lierse. Afgelopen zomer tekende hij een tweejarig contract in Marokko maar kwam er weinig aan spelen toe. Farssi is 31 jaar.

* EX-KSK Beveren-jeugdspeler Giorghi ZHUKOV, nog steeds eigendom van Standard Luik, werd door de club uitgeleend aan het Nederlandse RODA JC. Het voorbije anderhalf jaar was Zhukov aan de slag in zijn geboorteland Kazakstan bij FK Astana. De 21-jarige middenvelder heeft ondertussen ook al zes A-interlands op de teller staan. Bij Astana speelde hij in dat anderhalf jaar niet minder dan twintig Europese matchen (dubbele ontmoetingen tegen Benfica, Galatasaray, Atletico Madrid, Maribor, HJK Helsinki, Apoel Nicosia, Villareal, Pyunik Erevan, Hapoel Tel Aviv en AIK Solna). Zhukov werd in 2005 door de Beverse jeugdscouting weggehaald bij Ternesse Wommelgem maar na een jaar haalde Anderlecht hem al weg op de Freethiel. In Brussel voelde Zhukov zich niet thuis en keerde terug naar het Antwerpse om bij Beerchot aan de slag te gaan. Hij vertoefde ook nog een jaar in de Academie Jean-Marc Guillou maar keerde opnieuw terug naar Beerschot waar hij één dag voor zijn 18de verjaardag mocht debuteren in eerste afdeling tegen Lokeren. In juli 2013 tekende hij een vierjarig contract voor Standard.

RB