StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

Gele ditjes, blauwe datjes
door Rudy Beck
                                             (23 april 2016)
* Een aantal spelers van Waasland-Beveren van het vorige seizoen zijn nog steeds werkloos.. Jonathan Rowell, Robson Da Silva, David Addy, Rachid Bourabia. Voor een vijfde speler kwam onlangs een eind aan dat werklozenstatuut. De Franse Ghanees JERRY VANDAM is sinds begin maart aan de slag bij de Italiaanse derde klasser ISCHIA ISOLAVERDE, een ploeg uit Campanië. Jerry Vandam die vorig seizoen tijdens de winterstop overkwam van KV Mechelen en zes competitiematchen voor Waasland-Beveren speelde onderhield al sinds september zijn conditie in de B-kern van Rijsel, de ploeg waar hij zijn jeugdopleiding kreeg. Vandam zat in de kern van Rijsel die in 2011 met o.m. Gervinho en Hazard landskampioen werd en de Franse beker won. Het jaar daarop speelde hij een derend seizoen voor Caen zodat hij na een jaar hoopvol terugkeerde naar Rijsel. Maar een basisplaats zat er niet in en in de wintermercato verhuisde hij naar KV Mechelen.

* Ex-KSK Beverenmiddenvelder GEERT KNAPEN is sinds kort trainer bij WEZEL SPORT (in de jaren vijftig was Wezel een ploeg met naam en faam in nationale afdeling die o.m. GUY THIJS als trainer hadden). Geert Knapen speelde in het seizoen 1997-98 14 matchen voor Beveren in eerste klasse. Beveren haalde Knapen weg bij Tilleur Luik. Na een seizoen verhuisde de Limburger naar Bergen, hij speelde nadien ook nog voor Dessel Sport, Montegnée, Tongeren, Bocholt, Verviers en Diepenbeek. Bij Diepenbeek begon ook zijn trainersloopbaan. In 2011 werd hij coach van SK Tongeren, in 2013 trainde hij Schoonbeek-Beverst, nadien KFC MD Halen en nu dus Wezel Sport.

* SPORTING BURCHT speelde voor het eerst in haar geschiedenis kampioen (in vierde provinciale). In de jaren vijftig en zestig was niet Lokeren-Beveren de DERBY VAN HET JAAR maar wel "Waeslandia Burcht-SK Beveren". Later zakte Waeslandia weg naar provinciale en na de eeuwwisseling ging de ploeg zelf failliet. Na enkele jaren werd in Burcht een nieuw team opgericht : Sporting Burcht. Eén van de spelers die mee de titel mocht vieren was DIMITRI MORALES (samen met zijn broer Elias trouwens). Morales heeft één eerste klassematch met SK Beveren op zijn palmares staan in het seizoen 2002-2003. In de uitwedstrijd op Lierse mocht hij 20 minuten voor tijd de Ivoriaan Joss Péhé komen vervangen. In die periode werd Morales ook geselecteerd voor het Chileens beloftenelftal dat toe in Utrecht een tornooi speelde. Morales was daar in Lierse de 250ste speler die voor Beveren uitkwam in eerste klasse. Beveren haalde hem ooit weg bij St-Anneken Sport. Na zijn Beveren-tijd speelde hij nog voor Fc Denderleeuw, Ternesse Wommelgem, SK Wilrijk, St-Gillis, VC Linkeroever en nu dus al een aantal seizoenen Burcht.

* Spits, ANTE VUKUSIC, vorig seizoen goed voor 15 matchen en 3 goals bij Waasland-Beveren keerde na zijn uitleenbeurt op de Freethiel terug naar het Italiaans Pescara. Hij maakte daar de hele voorbereiding mee maar doordat zijn speelkansen minimaal waren werd hij in januari opnieuw uitgeleend, ditmaal aan de Duitse tweede klasser Greuther Fürth.

RB